Hadžić: Rudar je moj klub, a ne zaboravljam ni period u Željezničaru i Olimpiku
Nakon 16 sezona u seniorskom nogometu, odlučio je okačiti kopačke o klin i posvetiti se trenerskom poslu

Okačio kopačke o klin i posvetio se trenerskom poslu

Hadžić: Rudar je moj klub, a ne zaboravljam ni period u Željezničaru i Olimpiku · Intervju

D. Kurbegović

Prije 16 godina jedan mladi čuvar mreže dobio je šansu kao 17-godišnjak da brani za seniorsku ekipu u Prvoj ligi FBiH. To se ispostavilo kao sjajan potez, jer je nakon tri sjajne sezone, mladi golman prešao u tada aktuelnog prvaka Zrinjski iz Mostara. Naravno riječ je o Adnanu Hadžiću, 33-godišnjem čuvaru mreže koji se oprostio od aktivnog igranja, odnosno nakon završetka prošle sezone u Premijer ligi okačio je kopačke o klin.

Adnan Hadžić, golman iz Kaknja je kroz cijelu karijeru bio povučen, miran, bez mrlje u karijeri, upisao i dva nastupa za mladu, te jedan za A- reprezentaciju BiH, a oprostio se od aktivnog igranja bez ikakve medijske pompe, iako je sigurno mogao još nekoliko godina braniti u našem najvišem rangu nogometa.

Nakon što je završio karijeru, stigao je poziv iz njegovog matičnog kluba Rudara iz Kaknja, te je Hadžić nakon završetka igračke karijere odmah uplovio u trenerske vode, te je trener golmana seniorske ekipe Rudara. O završetku karijere, planovima u trenerskim vodama, bivšim klubovima kazao je nešto više u razgovoru za SportSport.ba.

"Vratio sam se tamo gdje je sve počelo, debitovao sam sa 17 godina za seniore Rudara i evo nakon 16 godina ponovo sam kući, ali u novoj ulozi. Dobio sam poziv predsjednika kluba, obavili smo razgovor u kojem smo se složili u mnogim stvarima oko napredovanja kluba, a posebno golmana. Ja sam bio u dilemi da li da nastavim da branim jer je došlo do zasićenja, a upisao sam i UEFA program za dobivanje B licence, te završavam i certifikat za trenera golmana, tako da kada sam dobio poziv iz Rudara nisam puno razmišljao. Zahvalio bih se predsjedniku Suadu Spahiću, ostalim ljudima iz Uprave, te stručnom štabu što su mi dali priliku da radim posao koji volim", ističe Hadžić.

Branio si u Zrinjskom, Slobodi, Željezničaru, Olimpiku, Mladosti i naravno Rudaru, gdje je bilo najljepše i imali neki period kojeg se rado sjećaš?

Oglasi

"Mogu kazati da mi je u svakom klubu bilo lijepo na neki način, ali pored matičnog Rudara, gdje sam branio kao dječak i stekao afirmaciju, izdvojio bi period u Željezničaru, gdje je bilo fenomenalno braniti pred "Manijacima" i uvijek se sjetim utakmice protiv Plzena, gdje sam branio fenomenalno i sigurno da te utakmice vječno ostaju u sjećanju. Na kraju karijere posljednje tri godine sam proveo u Olimpiku i prava je šteta što se klub ugasio, a sigurno da je imao kvalitete da ostane u Premijer ligi", kaže Hadžić.

Kako se preko noći snaći na poziciji trenera, a do prije par mjeseci bio si u drugoj ulozi na terenu?

"Bilo je jako neobično na samom početku, jer je skroz druga priprema za trening, ali svakim danom je sve bolje i postaje rutina. Veoma sam ambiciozan i ozbiljno sam pristupio ovom poslu, želim se edukovati i napredovati kao trener", ističe trener golmana kluba iz Kaknja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Za kraj ambicije Rudara u narednoj sezoni, može li do Premijer lige?

"Planovi kluba su da se poboljša infrastruktura, što je gorući problem i taj pomoćni teren koji fali ovom klubu. Rudar uvijek želi da bude u vrhu, tako je bilo posljednjih godina, tako se i očekuje u narednoj sezoni. Rejting i tradicija ovog kluba je poznata širom naše BiH, ali i šire, tako da se nadamo dobrim rezultatima, ali i afirmaciji mladih igrača", kazao je za SportSport.ba Adnan Hadžić.

Top Komentari

capslockenter
Trenira golmana koji je za njeg Oliver Kahn...apsurd..
0 1
Adriano
Dobrodošao nazad!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi