Odličan derbi na Anfieldu: Liverpool s igračem više nije uspio pobijediti Chelsea

Na kraju su podijelili bodove

Odličan derbi na Anfieldu: Liverpool s igračem više nije uspio pobijediti Chelsea

E. Čaušević

Liverpool i Chelsea remizirali su večeras na Anfieldu (1:1) u derbiju trećeg kola engleskog Premiershipa.

Domaći su dobro otvorili utakmicu i zaprijetili već u petoj minuti kada je pokušao Elliott, ali je lopta otišla pored desne stative.

Samo pet minuta kasnije nova šansa za Redse. Alexander-Arnold je odlično ubacio loptu u kazneni prostor prema Hendersonu, ali kapiten domaćih očajno šutira i lopta ide daleko pored gola.

Plavci su kaznili Liverpool za ove promašaje u 22. minuti. James je odlično centrirao iz kornera, a fantastičan gol glavom postigao je Havertz za 1:0. U 36. minuti odličnu šansu imao je Mount da udvostruči prednost, ali gola nije bilo.

U samom finišu prvog dijela Liverpool je došao do izjednačenja. Prvo je Matip pogodio prečku, a lopta se odbila do Manea koji je šutirao, no Jamesa pogađa u ruku, ali sudija u prvi mah nije ništa svirao.

Međutim, nakon što je Anthony Taylor pogledao snimak predomislio se i svirao je penal, a nakon toga čini se da je prestrogo odlučio Jamesu pokazati direktan crveni karton.

Loptu na bijelu tačku je namjestio Mohamed Salah koji je savladao Mendyja i poravnao na 1:1.

Liverpool je u drugom poluvremenu u potpunosti kontrolisao igru. U 52. minuti odličnu šansu imao je Jota, ali glavom šutira preko gola. Sedam minuta kasnije Henderson je sjajno pokušao sa 20-tak metara, no lopta ide tik pored stative.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Domaći su napadali do samog kraja, ali Chelsea se odlično branio. Plavci su mogli sve da šokiraju u 85. minuti kada je dobru šansu imao Kovačić, no njegov udarac odbranio je Alisson.

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao i ostalo je 1:1. Chelsea je drugi na tabeli sa sedam bodova koliko ima i Liverpool koji je trećeplasirani.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...hahahhahaah al se brani plastika ko Staljingrad jbt,slucajno zabise onaj gol i nisu se vise ni vidjeli...kakva dominacija Liverpoola...bit ce zetoka borba Cityja i Liverpoola za titulu,ovi ostali ce imati 20 bodova zaostatka za njima.
5 20
Karameho
Božija pravda za onaj crveni karton.. A vi ucmekani navijači ovih crvenih ******a, žao mi vas je..
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi