Bio je velika nada njemačkog fudbala, igrao za Liverpool, danas radi u fabrici

Ima svega 27 godina

Bio je velika nada njemačkog fudbala, igrao za Liverpool, danas radi u fabrici

Haris Zilić

Fubal zna režirati nevjerovatne životne priče, a jedna od takvih nam dolazi iz Njemačke. Posljednjih dana svijet piše o bivšem njemačkom supertalentu.

Sjećate li se Sameda Yesila? Kao tinejdžer je zaigrao za Bayer Leverkusen. Za mlađe selekcije Njemačke skupio je 34 nastupa i postigao 31 pogodak. Proglasili su ga budućom zvijezdom njemačkog i evropskog fudbala.

U augustu 2012. godine prešao je u redove Liverpoola, bio je na posudbi u Luzernu, vratio se u Liverpool , a onda je stiglo ljeto 2017. godine.

Povrede su ga ostavile bez kluba, a nakon toga se teško vratio loptanju. Pokušavao je u njemačkim niželigašima, a danas hljeb zarađuje kao radnik u jednoj fabrici u rodnom Dusseldorfu.

S vremena na vrijeme odigra koji meč za DJK St. Tonis niželigaša, gdje igraju raja i amateri.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Igrao je za Liveprool, razmišljao o nastupu na EP i SP sa Njemačkom, briljirao kao omladinac, a danas su 27. godini života radi i pošteno zarauđuje novac u fabrici, ali opet ostao je uz fudbal, odigravši koju utakmicu u amaterskoj ligi.

Fudbal mu je bio sve, obećavao puno toga, ali jednostavno, sve se okrenulo za 180 stepeni. I to je život.

Top Komentari

bk123
Bar živi u sredjenoj državi..
9 0
Ajax11
Zivim u švabiji i nikad cuo za frajera! A takvi u švabiji ima na kvadrat
6 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi