Kakva drama na Tušnju: Velež već slavio, a rezervista Slobodi donio veliki bod!

Bez pobjednika

Kakva drama na Tušnju: Velež već slavio, a rezervista Slobodi donio veliki bod!

Edmir Škorić

U posljednjem meču 16. kola Premijer lige BiH Sloboda je remizirala sa Veležom (1:1).

Kiša koja danima pada dodatno je pogoršala travnjak stadiona Tušanj, što je prouzrokovalo velike probleme i jednima i drugima, ali uspjeli su u takvim uslovima odraditi 90 minuta. Na kraju velike borbe 1:1.

Pravih prilika skoro da nije ni bilo, tek dva gola. Sloboda je u devetoj minuti imala kakvu - takvu šansu kada je Predragović snažno šutirao, ali preko gola.

Vodeći gol je postignut u 15. minuti. Ovčina je sjajno proigrao Brandaa nakon prodora po desnoj strani, a ovaj sjajnim udarcem trese mrežu Bukvića za 1:0.

Gol Brandaa je manje - više sve bitno što se događalo na Tušnju danas tokom većeg dijela meča, do gola Tuzlaka u nadoknadi. U nastavku trener Slobode Mladen Žižović s promjenama pokušava nešto promijeniti.

Rezervista Ramić je imao jednu šansu početkom drugog dijela, zatim i Amar Beganović koji je pokušao da iznenadni Bogdanovića jednim udarcem sa velike udaljenosti i skosa sa desne strane. Inače, Beganović je danas proslavio jubilej i odigrao je 100. meč u dresu Slobode.

Viđen je danas veliki broj startova i faulova, dosta žutih kartona, ali premalo šansi. Kada je izgledalo da će Velež slaviti, u posljednjem napadu domaći dolaze do gola, a postigao je rezervista Zličić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež će dugo da žali za propuštenom prilikom da na teškom gostovanju osvoji bitna tri boda u borbi za opstanak, dok će Sloboda nakon svega biti presretna s ovih 1:1.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

admirmo
Majku li vam četničku ****m samo udarate, onaj magarac da mu ime ne spominjem ide Cvijanoviću nogu da slomi, gdje vas četalji sve ne pobiše, mrži ste mi od njih
3 58
vence
Da je puna vreca pcke, Velez bi za qraac uzeo :(
24 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi