Menalo približio Dinamo nokaut fazi, velika pobjeda Crvene zvezde
Foto - EPA

Evropska liga

Menalo približio Dinamo nokaut fazi, velika pobjeda Crvene zvezde

Midhat Šljivak

Zagrebački Dinamo remizirao je (1:1) u susretu 5. kola grupne faze Evropske lige protiv belgijskog Genka.

U dobroj utakmici na Maksimiru Dinamo je propustio šansu da osigura plasman u nokaut fazu takmičenja, pa će im u posljednjem kolu biti potreban bod kod West Hama u Londonu ili da Genk ne pobijedi Rapid Beč.

Dinamo je poveo u 35. minuti meča. Bh. reprezentativac Luka Menalo bježi odbrani protivnika i sjajno završava akciju za prednost od 1:0.

Ipak, radost domaćeg tima nije trajala dugo. U nadoknadi prvog dijela grešku odbrane domaćeg tima koristi Ugbo i zabija za 1:1.

U nastavku je Dinamo pokušao na sve načine da dođe do gola. Međutim, rezultat se nije mijenjao i ostalo je 1:1.

Menalo je igru napustio u 69. minuti meča, a drugi bh. fudbaler Amer Gojak je šansu za igru dobio u 76. minuti.

Crvena zvezda je upisala velika tri boda na svom terenu protiv Ludogoretsa. Bilo je 1:0.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Trenutak odluke u ovom meču desio se u 57. minuti. Mirko Ivanić prekrasno je zabio za 1:0, a to je bio i konačan rezultat susreta.

Zvezda u posljednjem kolu gostuje Bragi u Portugalu i u ovom susretu će im biti potreban barem bod ili eventualni kiks Midtyllanda kod Ludogoretsa u Bugarskoj.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Husrefbeg22
ne pisite o fasistickom klubu i cetnickoim navijacima iz srbije!
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi