Englezi tvrde da kupuju novog Edina Džeku, platit će ga 13 miliona

Najvaljuje se transfer

Englezi tvrde da kupuju novog Edina Džeku, platit će ga 13 miliona

Admin Čaušević

Edin Džeko se svrstava u grupu najboljih napadača i nije čudo da se igrali čije vrijeme tek dolazi porede sa kapitenom bh. reprezentacije. 

Zimski prijelazni rok je iza ugla pa zato nije iznenađenje zašto se već počinje špekulisati o mogućim transferima koji će biti realizovani u januaru.

Među najvećim iznenađenjima dosadašnjeg dijela sezone smatra se West Ham koji prkosi zvučnim imenima u Premiershipu te drži poziciju koja vodi u Ligu prvaka.

Ekipa Davida Moyesa je minulog vikenda pobijedila Chelsea, a iskusni stručnjak je već pripremio listu za shopping. Među njima se nalazi i Jonas Wind (22).

U najavi tog transfera određeni engleski mediji su Winda opisali kao novog Edina Džeku zbog njegove građe, ali i načina igre koji je jako sličan Džekinom.

Wind je opisan kao fizički impozantan i tehnički nadaren napadač u "kalupu" Džeke koji je ostavio dubok trag u Premiershipu gdje se sa Manchester Cityjem osvajao titule prvaka.

Oglasi

Inače, 190 cm visoki Wind nastupa za Kopenghagen gdje je već postigao deset golova na 26 utakmica. Postao je i standardan reprezentativac Danske te već skupio 12 nastupa.

Bio je jedan od glavnih igrača Danaca koji su izdominirali u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a ovaj 22-godišnjak je uspio postići četiri gola.

Cifra za koju bi Wind trebao preći u West Ham je 13 miliona eura, radi se o iznosu koji je lako dokučiv za bilo koji klub iz Premiershipa pa tako i popularne Čekićare.

Činjenica da se mladi napadači i u drugim zemljama koje su značajno naprednije i organizovanije od BiH možda najbolje pokazuju kakvu reputaciju u svijetu fudbala ima Džeko.

[twitter]https://twitter.com/PurelyFootball/status/1467756632297951233[/twitter]

Potražite više informacija na temu Premier league:

Popularni Dijamant igra na vrhunskom nivou duže od desetljeća, postigao je skoro 200 golova u Bundesligi, Premiershipu i Seriji A. Iako ima 35 godina i dalje demonstrira svjetsku klasu jer je već na 11 golova u ovoj sezoni.

Sretnik da ima Džeku u svojim derovima je trenutno ekipa Intera. Nerazzurri su ljetos prodali Lukakua za oko 100 miliona eura, doveli su Sarajliju besplatno te obziom na uloženo i dobijeno vrlo vjerovatno realizovali najisplatniji transfer godine.

Top Komentari

user1582456981
Treba momce jos "pure" da pojede da dostigne Dijamanta...
14 0
Lucijano
119+72+85 (11) "postigao je skoro 200 gololova u Bundesligi,Premiershipu i Seriji A" Nadji profesora matematike i svu mu glavu razbi sto te nije naucio brojati.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi