"Više me brinu Lautaro i Alexis nego Edin Džeko jer je njega lakše pročitati"

Bivši igrač Milana pred sutrašnji gradski derbi

"Više me brinu Lautaro i Alexis nego Edin Džeko jer je njega lakše pročitati"

Endin Čaušević

Inter i Milan sutra igraju veliki gradski derbi u okviru 24. kola italijanske Serije A.

Nakon skoro dvije sedmice pauze ponovo se nastavlja takmičenje u Seriji A, a ljubitelji fudbala sutra mogu uživati u velikom gradskom derbiju između Intera i Milana.

Ova utakmica igra se od 18 sati, a ulogu domaćina imat će ekipa Intera. Ove sezone milanski timovi su u samom vrhu Serije A, te je jasno da nas očekuje spektakularan gradski derbi.

Inter je prvoplasiran na tabeli sa 53 boda, dok je Milan treći i ima četiri boda manje od gradskog rivala, ali i utakmicu više.

Meč Intera i Milana nalazi se u centru pažnje italijanske javnosti, a o ovoj utakmici govorio je i Stefano Nava koji je svojevremeno nosio dres Rossonera. On je pričao o odbrani Milana i otkrio kojeg tandema Intera se najviše pribojava.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Oporavak Tomorija bio bi od izuzetne važnosti za Milan. On je moderan defanzivac koji ima mnoge kvalitete. Ako dvojac u odbrani budu Kalulu i Romagnoli onda trebaju biti blizu jedan drugog. Što se tiče napada Intera najviše se pribojavam ako budu u tandemu Lautaro-Alexis", rekao je Nava i nastavio.

"Njima je najbitnije suziti brisani prostor jer su oni ubitačni u tome. Moram reći da me zbog karakteristika odbrane Milana više brinu Lautaro i Alexis nego Edin Džeko. Džeku je lakše pročitati što se tiče igre i kretanja".

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1619557757
Javio se neki prosjecan igrac da komentarise koga je teze, lakse procitati, a kad Dzeko ga zabije hoce li tad komentarisati
10 0
Malmi_Suomi
E pročitat ćeš ti našeg Džeksa, kad na vrbi rodi grožđe. I volio bih da igraš kao i naš Edin pa da se sam uvjeriš kako ga " možeš pročitati "?! Dabogda vam gol do dva dao , pa ga onda pročitao -:))). #GRANDE DŽEKO#
8 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi