Traži se Robinho!
Foto - EPA

Međunarodna potjernica za Brazilcem

Traži se Robinho!

Midhat Šljivak
Teme:

Italijansko tužilaštvo raspisalo je međunarodnu potjernicu za nekadašnjim brazilskim fudbalerom Robinhom.

Nekadašnja zvijezda svjetskog fudbala osuđen je na devetogodišnju zatvorsku kaznu zbog silovanja mlade Albanke u Milanu 2013. godine

Robinho trenutno nije dostupan italijanskim vlastima. Sporazuma o izručenju s Brazilom ova država nema, pa se on još uvijek šeta kao slobodan čovjek.

Međutim, Italijani su od Brazila zatražili da im izruči Robinha kako bi odležao zatvorsku kaznu u Italiji. Raspisana je i međunarodna potjernica, pa će svaki izlazak iz zemlje vjerovatno značiti i njegovo hapšenje.

Također, Italijani su izrazili spremnost da Robinho kaznu odradi u Brazilu i o tome je govorio advokat žrtve Jacopo Gnocchi.

"Najbitnije je da on odsluži kaznu za saučesništvo u zločinu koje je počinio. Moramo zaštiti nesretnu ženu", poručio je Gnocchi.

Danas 38-godišnji Robinho bio je dio grupe koja je 2013. godine u noćnom klubu silovala 23-godišnju Albanku koja je nakon toga pokrenula postupak protiv svojih napadača.

U bogatoj karijeri Robinho je nastupao Santos, Real Madrid, Manchester City, Milan, Guanghzou, Atletico Mineiro, Sivasspor i Bašakšehir.

Top Komentari

Klicko
prvo panjzema silovao onu curu,pa onda ucjenjivao kolegu iz reprezentacije sad robinjo optuzen za silovanje.Poveznica im je-real madrid.Interesantno zaista
0 10
Goran86
Robinjo voli masno belo meso.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi