Xavijeva velika želja za ljeto je fantastični defanzivac o čijoj karijeri se brine Mino Raiola

De Ligt na meti Katalonaca

Xavijeva velika želja za ljeto je fantastični defanzivac o čijoj karijeri se brine Mino Raiola

Edmir Škorić

Xavi ima velike planove u Barcelonu i želi na ljeto nove igrače.

Postoji impresivna lista Xavijevih želja. Neke su ostvarive i realne, neke manje, ali u svakom slučaju radiće se na Camp Nouu na dovođenju zvijezda koje će timu povratit i kvalitet i imidž koji se pomalo narušio posljednjih godina.

Barcelona ipak ostaje jedna od najgalantnijih momčadi na svijetu, čak i nakon odlaska Lea Messija i loših rezultata posljednjih godina.

Xavi želi na kraju sezone pojačati odbranu, dovesti novog stopera, a navodno je Juventusov Matthijs de Ligt njegova primarna želja.

De Ligt je doveden u Juventus 2019. godine iz Ajaxa, a godinu dana ranije osvojio je nagradu Golden Boy, koja se dodjeljuje najboljem mladom nogometašu na svijetu.

Prema izvješćima medija, De Ligt ima klauzulu koja bi omogućila Barceloni da ga otkupi od Juventusa po sniženoj cijeni.

Navodno se radi o 120 miliona eura, pa će Barcelona nastojati da završi posao na kraju sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon što je Cristano Ronaldo ovog ljeta napustio Manchester United, De Ligt je ostao najplaćeniji igrač Juventusa, te godišnje zarađuje osam miliona eura.

Njegov agent je Mino Raiola, koji je sportskom direktoru Juventusa Pavelu Nedvedu jasno naznačio da 22-godišnjak na ljeto odlazi ukoliko se ne ispuni jedan od ciljeva, a to je bilo osvajanje Serije A.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Pa kako da plate 120 mil. kad danas pišete da nemogu platiti 35 mil. da otkupe Traorea? Ljudi nemaju za bureka, vidite da samo dovode besplatne igrače kojima ističu ugovori. Ali opet će se syebati jer im daju ogromne plate, moraju ih sa nečim privući.
0 2
irnes4
Jedno su zelje ,drugo su mogucnosti
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti