Igrač nikada ne smije i ne može biti veći od kluba za koji igra, zato Salah mora da ide

Liverpool odlučio?

Igrač nikada ne smije i ne može biti veći od kluba za koji igra, zato Salah mora da ide

Edmir Škorić

Liverpool još uvijek ima priliku osvojiti sve trofeje ove sezone. Tim Jurgena Kloppa osvojio je Liga kup, drugi je u Premier ligi s tri boda zaostatka za Manchester Cityjem, te je u četvrtfinalu Lige prvaka i FA kupa.

Navijači na Anfieldu uživaju u rezultatima i igrama njihovih izabranika, a naravno najviše u onome što rade ofanzivci poput Mohameda Salaha i Sadija Manea. I koliko god uživaju u datom momentu, takođe postoji opravdan razlog za nezadovoljstvo.

Naime, klub još uvijek nije obnovio ugovor sa Salahom. Egipćanin ima ugovor do ljeta 2023. godine, ali nema naznake da će biti produžen jer i jedna i druga strana ne idu ispod svojih zahtjeva.

Početkom ove godine Salah je otvoreno izjavio da nije zadovoljan uslovima koje mu nudi Liverpool.

"Želim ostati, ali ova situacija nije u mojim rukama, sve je u rukama kluba. Oni znaju šta ja želim", kazao je Salah, a Klopp je svom najboljem igraču indirektno odgovorio: "Ne možemo više, situacija je ovakva. To je u velikoj mjeri Moova odluka. Klub je učinio sve što je mogao".

Agent Salaha Rami Abbas Issa je reagovao na Kloppove riječi sa sedam emotikona koji "umiru od smijeha". Salah i njegov agent nisu htjeli pristati na ono što im je Liverpool nudio, pa su prekinuti pregovori i nikada nisu nastavljeni.

Oglasi

Liverpool zna za Salahove uslove, ali im ne može i ne želi udovoljiti. Salah bi da ostane u klubu, no traži dvostruko povećanje plate, 400 hiljada funti umjesto dosadašnjih 200.

U Liverpool trenutno niko ne zarađuje ni 300 hiljada funti sedmično, a najplaćeniji igrač kluba je Virgil van Dijk sa 220.000 funti, dok Thiago Alcantara ima 200, kao i Salah, a Trent Alexander-Arnold, Firmino i Fabinho po 180. Navodno, Sadio Mane "samo" 100.000 funti sedmično.

Šefovi Anfielda vode se razumljivom logikom: dajući Salahu ugovor na 400 hiljada, uništit će financijski ekosustav kluba. Nedavno je Bayern izgorio na tome, postavši talac prevelikog ugovora Lucasa Hernandeza (24 miliona eura godišnje prema Kickeru). Nakon što je saznao koliko Hernandez prima, David Alaba je za sebe tražio 20-25 miliona godišnje, ali u klubu su njegove zahtjeve okaratekrisali kao neadekvatne i on je kao slobodan igrač otišao u Real Madrid.

Na sličan je način Niklas Sule završio u Borussiji Dortmund.

"Sada je Bayern zarobljen zbog Hernandezovog ugovora", piše Spox, pozivajući se na izvor u njemačkom klubu. "Zato što sada svi vrhunski igrači zahtijevaju značajno povećanje plata".

Dakle, ako Liverpool prihvati na visoke zahtjeve Salaha, nastat će veliki problem u svlačionici i mnoge druge zvijezde tražit će ogromne plate - a ako ih ne dobiju, odlazit će prvom prilikom ili biti nezadovoljni do kraja ugovora.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kako ne bi narušio strukutru kluba, Liverpool je ranije dozvolio Emreu Canu da ode besplatno, pa i Georginiju Wijnaldumu, a to će navodno učiniti i sa Salahom.

Na Anfieldu znaju koliko gube odlaskom Salaha, no ovaj kultni klub barem pod vodstvom Kloppa ne dozvoljava nikome da bude veći od toga. Igrači odlaze i dolaze, Liverpool ostaje.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Njegovim odlaskom oni postaju 3-5ti tim lige. Žalosno ali istinito :/
9 6
King_Kenny
...Arapi u PSG-u jedva cekaju da odrijese kesu za svog brata,prodati ga odmah na kraju sezone,a ne da ode djabe kao Wijnaldum...prije toga mu ponuditi tih 220 hiljada koliko ima i Van Dijk,ako nece noga u dupe.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi