Milevski odabrao ratnike koji će pokušati napraviti skoro najveći rezultat u historiji

Sastavi Italije i S. Makedonije

Milevski odabrao ratnike koji će pokušati napraviti skoro najveći rezultat u historiji

Eldar Ganibegović

Večeras su na programu četiri polufinalne utakmice baraža za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Kada je region u pitanju, ima jednog predstavnika, a to je Sjeverna Makedonija koja će se večeras suprotstaviti Italiji u Palermu.

Selektor Sjeverne Makedonije Blagoja Milevski odabrao je 11 igrača koji će početi ovaj historijski meč za njih, a početnu postavu otkrio je i Roberto Mancini.

Italija: Donnarumma; Florenzi, Mancini, Bastoni, Emerson; Barella, Jorginho, Verratti; Berardi, Immobile, Insigne.

Sjeverna Makedonija: Dimitrievski; Alioski, Musliu, Velkovski, S. Ristovski; Nikolov, Bardhi, Ademi, Churlinov; Trajkovski, M. Ristovski.

Utakmica se igra s početkom od 20:45, a pobjednik će igrati s boljim iz duela Portugal - Turska koji se također igra u tom terminu.

Da nije bilo nastupa na Evropskom prvenstvu ljetos, plasman u finale baraža za Svjetsko prvenstvo za Makedonce bio bi sigurno najveći rezultat u historiji.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ipak, ako se kojim slučajem domognu Katara u jakoj konkurenciji u baražu, svakako da će im to biti najbolji rezultat ikad, jer je mnogo teže izboriti se za plasman na Mundijal mešu 13 evropskih selekcija.

Podsjetimo, večeras se igraju i dueli Švedska - Češka te Vels - Austrija, dok je duel Škotske i Ukrajine odgođe, a Poljska je direktno prošla nakon suspenzije Rusije.

Top Komentari

user1571956549
A gdje je Avramovski hahahhahaaa
0 0
Alen23
Utakmica kladionica hahaha italijani I. Kocka
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi