Danas rođendan slavi jedini igrač koji je uspio driblingom baciti Messija na stražnjicu

Ribery napunio 39 godina

Danas rođendan slavi jedini igrač koji je uspio driblingom baciti Messija na stražnjicu

E. Čaušević

Francuski fudbaler Franck Ribery danas slavi svoj 39. rođendan.

Ribery je najbolje dane svoje karijere proveo u dresu minhenskog Bayerna sa kojim je uspio da osvoji skoro sve što je mogao, a za ovaj klub igrao je čak 12 godine.

Francuz je na Allianz Arenu stigao na ljeto 2007. godine iz Marseillea za 30 miliona eura i ispostavilo se da je to bio pun pogodak. Uspio je da osvoji skoro sve što je mogao, te je dobio status legende Bayerna.

Ribery je danas u centru pažnje jer proslavlja svoj 39. rođendan i dobio je čestitke iz skoro cijelog svijeta.

Međutim, video koji je oduševio mnoge pojavio se na Twitteru na zvaničnom kanalu Lige prvaka. Tu su neki od najboljih golova i poteza Riberyja u ovom takmičenju koje je osvojio s Bayernom 2013. godine.

No, jedan detalj posebno svi pamte, a to je bilo iz dvomeča Bayerna i Barcelone 2013. godine kada su Bavarci deklasirali Katalonce.

Na meču u Minhenu je Ribery u jednoj akciji driblingom uspio da osramoti Lionela Messija kao niko prije, ali ni poslije.

Nakon varke tijelom Ribery je uspio da prođe Messija, dok je Argentinac izgubio ravnotežu i pao je na stražnjicu što je naravno izazvalo oduševljenje navijača Bayerna na tribinama.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ribery je trenutno član italijanske Salernitane za koju je ove sezone upisao 18 nastupa. Pored Bayerna i Salernitane još je igrao za Stade Brestois, Galatasaray, Metz, Marseille i Fiorentinu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Twista
Doktor u najmanju ruku!
7 0
Jupp
Kakva je to igracina bila! Lijepo se prisjetiti vala kako je lagano izludjivak protivnike :)
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi