Inter razbio Milan i izborio veliko finale, rivala će saznati sutra

Uvjerljivo izdanje Nerazzurra

Inter razbio Milan i izborio veliko finale, rivala će saznati sutra

Edmir Škorić

Nogometaši Intera pobijedili su Milan s 3:0 u revanšu polufinala Kupa Italije.

Iako je u prethodna tri susreta ove sezone Milan bio neporažen u duelima s Interom, večeras su na Meazzi razbijeni.

I dok je Inter koristio svaku priliku, Milan mnoge svoje prilike nije iskoristio, pa je doživio težak poraz, te je izgubio jedno od dvije bitke sa gradskim rivalom - druga je ona za Scudetto.

Inter je poveo nakon samo četiri minute nakon eurogola Lautara Martineza, a Argentinac je u 40. minuti na asistenciju sunarodnjaka Joaquina Corree povisio na 2:0. Taj gol došao je nakon nekoliko sjajnih prilika Milana i kada je u zraku visio gol Rossonera.

Uspio je Milan u 66. minuti zatresti mrežu Handanovića, uradio je to Bennacer lijepim udarcem poslije gužve koja je nastala nakon kornera, no VAR je pokazao da je Kalulu smetao Handanoviću o ofsajdu, pa je gol poništen.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/futbol_vertical/status/1516503701011062788[/twitter]

Tu su na neki način i ubijene sve nade Milana da može da se vrati, a dotukao ih je rezervista Gosens na asistenciju Marcela Brozovića u 82. minuti.

Edin Džeko je igrao od 70. minute, kada je ušao umjesto Martineza, dok je Rade Krunić kod Milana u 73. minuti zamijenio Bennacera.

[twitter]https://twitter.com/RSharmzz/status/1516519253364649994[/twitter]

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter će u finalu igrati protiv pobjednika iz meča Juventus - Fiorentina. Stara dama ima 1:0 iz prvog meča odigranog u Firenci, pa će u Torinu tražiti potvrdu plasmana u finale.

Milanu, koji je večeras zaista razočarao, ostaje nada da će uspjeti završiti na prvom mjestu Serije A koje drži dobrim dijelom sezone, no prema trenutnoj formi, Inter izgleda dosta spremnije i bolje.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

irnes4
Kako je talijanska liga pala za usi s****jem se ,smiiem reci da je cak portugalska i holandska ispred liga Sinter tuce milana ,intera naprašio liverpool za pola sata ,milan zadnji u grupi LP zavrsio ,a bore se prva dva navedena za trofeje Juventusa napunio prosjecan spanski klub
3 14
Marco_Materazzi
Disko rossonerri 3-0. Zna se ko je najjaci! Forza Inter!
10 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi