Iznos novca kojeg Benzema pred svaku utakmicu potroši na zavoj za bh. standarde je šokantan

Nosi ga već tri godine

Iznos novca kojeg Benzema pred svaku utakmicu potroši na zavoj za bh. standarde je šokantan

Admin Čaušević

Karim Benzema je fudbaler o kojem se najviše priča već sedmicama.

Benzema igra zaista fantastično u dresu Real Madrida, posebno u mečevima Lige prvaka što je demonstrirao i prije nekoliko dana.

Nakon što je ranije svojim pogocima izbacio PSG i Chelsea Iskusni Francuz je u prvom meču polufinala zabio dva gola u porazu od Manchester Cityja(4:3) i ostavio Kraljeve u životu.

Sjajni napadač Reala prolazi kroz najbolji period u karijeri, a mnoge zanima zašto na svakoj utakmici igra sa zamotanom desnom rukom.

Benzema zavoj nosi već tri godine. Radi se o medicinskom zavoju koji košta 40 eura što je za bh. standarde zaista impresivna cifra.

Ipak, s druge strane za briljantnog golgetera je to svakako sića obzirom da dnevno zarađuje oko 70.000 eura.

Oglasi

Kada se povrijedio u januaru 2019. godine protiv Betisa počeo je igrati s bandažom. Dojam je da je u međuvremenu počeo da pruža bolje partije nego kada nije nosio zavoja pa je bandaža postala i neki znak sujevjerja kod francuskog golgetera.

Nakon prve informacije o povredi pretpostavljalo se da će Benzema morati na dvomjesečnu pauzu radi operacije slomljenog prsta, ali je on odlučio da sačeka kraj sezone.

Tadašnji trener Solari je potvrdio Benzemino igranje s povredom što je bio veliki rizik pošto se slomljeni dio ruke mora vrlo dobro zaštiti.

Na ljeto 2019. godine Francuz je odlučio da obavi operaciju kako bi prst vratio u normalno stanje jer kost nije zarasla na najbolji način. Međutim, operacija nije obavljena kako je planirano.

Tako se Benzema priključio saigračima i počeo da igra utakmice sa bandažom oko desne šake. Od tada jednostavno nije imao vremena da ode pod nož i riješi problem.

Bandaža je na neki način postala Benzemin zaštitni znak jer igra bolje nego ikad i nezaustavljiv je za sve protivničke odbrane.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dragan_B
Nije šokantan, brukaš se Čau
7 0
Klicko
Kloc.Penalzema!
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi