Stojković iz Beograda donio prelijepe vijesti vezanu za Osima: "Srbija će mu se odužiti"

Selektor reprezentacije Srbija

Stojković iz Beograda donio prelijepe vijesti vezanu za Osima: "Srbija će mu se odužiti"

A. Čaušević

Među zvučnim i proslavljenim imenima na komemoraciji Ivici Osimu bio je prisutan i Dragan Stojković. 

Po dolasku u Sarajevo, delegacija FSS Srbije je posjetila ambasadu te zemlje u Sarajevu gdje su razgovarali sa ambasadorom Aleksandrom Đorđevićem.

U izjavi za FSS Stojković je kazao da je vrlo izvjesno da će jedna od beogradskih ulica uskoro dobiti ime po legendarnom Švabi.

„Uoči puta za Sarajevo, imao sam razgovor sa čelnim ljudima Grada Beograda i gotovo je izvjesno da će jedna od ulica u našoj prijestolnici dobiti ime po legendarnom Ivici Osimu. On je to apsolutno zaslužio i mnogo mi je drago što će se Beograd i Srbija jednom divnom čovjeku i fantastičnom stručnjaku odužiti na adekvatan način. Samo da budemo strpljivi, poznato je da mora da prođe tri godine od smrti da bi se ušlo u proceduru oko imena ulice", rekao je Stojković za FSS.

Inače, prije same komeoracije Stojković je u kratkoj izjavi za medije kazao šta mu je značio Štraus sa Grbavice.

"Upravo ovaj dolazak u Sarajevo danas je jedna vrsta poštovanja prije svega liku i djelu prema Ivicu Osimu. On će bar meni ostati zaista u jednoj prelijepoj uspomeni. Sjetite se samo slike na Mundijalu protiv Italije kada sam postigao prvi gol protiv Italije, ja sam otrčao prema klupi i zagrlio ga onako iskreno i on mene.

"Ta slika dovoljno govori o našem odnosu. Pamtit ću ga kao inteligentnog čovjeka koji je uvijek bio spreman za šalu i mislim da su ljudi koji su rođeni na ovim prostorima jedini ti koji su mogli da razumiju ono što Ivica Osim govori", rekao je Piksi.

Top Komentari

Dinouz
Veliki fudbaler bio, izgleda je je i veliki trener a znam sigurno da je jos veci gospodin, stara jugoslovenska raja
6 2
SasaBeg
Poslije gola Spaniji, a NE Italiji..
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi