Petev ispunio obećanje i poslao poruku navijačima: "Svi mi radimo za Bosnu i Hercegovinu!"

Press konferencija nakon meča u Zenici

Petev ispunio obećanje i poslao poruku navijačima: "Svi mi radimo za Bosnu i Hercegovinu!"

E. Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Zenici u sjajnom meču pobijedila Finsku sa 3:2 u meču 4. kola Lige nacija.

Nakon utakmice održana je i press konferencija naše selekcije, a prisutnim medijima obratio se selektor Ivaylo Petev koji je imao šta da kaže kada je u pitanju večerašnji rezultat i igra našeg tima.

"Prvo da čestitam svim momcima jer ovo je nezgodan termin i nije lako zalagati se u ovakvom terminu i svaka im čast. Večeras smo odigrali dobro, imali smo u prvom dijelu nekoliko zicera, nažalost oni su par puta došli do gola i zabili golove, jedino sam time nezadovoljan. Zabili smo tri gola, pobijedili smo i sretan sam".

Poruka navijačima nakon Finske, obećali ste da ćete komentarisati i ta njihova skandiranja za vaš odlazak.

"Svi mi od prvog dana radimo za Bosnu i Hercegovinu, igrači i stručni štab i svi mi. Siguran sam u rad i rezultati lagano dolaze".

Jesmo bili previše ofanizvni u prvom poluvremenu?

Oglasi

"Uzeli smo taj rizik i stvorili smo odlične šanse. Nažalost nismo se dobro pozicionirali kod njihovih golova, ali smo to popravili. Rizikovali smo i opet kažem na kraju je rezultat najbitniji".

"Nijedna utakmica nije lagana. Na početku sam rekao da je izjednačena grupa. Što se tiče igrača koji su vođe u ekipi oni moraju da to odrade svaki put kao večeras. Kvalitet koji imaju je fantastičan i tu nemam šta dodati. Sada je vrijeme da malo odmorimo i s punim optimizmom idemo u te dvije preostale utakmice u septembru".

Vaša vizija i očekivanja od ovog tima?

"Ovaj tim koji imamo sada može igrati puno bolje, samo da svi budu zdravi i u rezultat sam siguran da neće izostati".

Džeko i Pjanić su odigrali maestralno jeste li našli konačno recept za njih?

Oglasi

"Naravno. Ipak, mislim da ko ekipa možemo još puno bolje".

Je li bilo nekog trenutka kada ste se pokajali što ste preuzeli reprezentaciju BiH?

"Nisam jer imam igrače iza sebe koji hoće i koji napreduju iz meča u meč i to je meni bitno".

Jeste li zadovoljni bodovnim saldom nakon četiri utakmice u Ligi nacija?

"Da vam budem iskren očekivao sam više bodova nakon četiri meča, ali ne mogu ništa da zamjerim igračima jer smo prvi u grupi".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Iako su Zmajevi okončali svoj junski ciklus u Ligi nacija, širom svijeta se nastavljaju odigravati zanimljivi dueli, a već za sutra možete pronaći ponudu za sajtu Volcanobet kladionice! 

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Top Komentari

sukisss
Ne vidim zasluge Peteva u ovoj pobjedi
8 29
mirza24
odlazi petevu odlazi
12 25

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi