Drama u Rijeci i jedan od najtežih udaraca za hrvatski sport od nezavisnosti

Košarkaši završili kvalifikacije u ranoj fazi

Drama u Rijeci i jedan od najtežih udaraca za hrvatski sport od nezavisnosti

Haris Zilić

Sjajna košarkaška predstava viđena je u Rijeci.

Hrvatska je dočekala Finsku u utakmici koja im je značila sve u kvalifikacijama za Mundobasket 2023. godine.

Izabranici Damira Mulaomerovića su nakon velike drame poraženi sa 79:81.

Finci su sjajno igrali prvo poluvrijeme imali su i 12 poena razlike, ali u nastavku se Hrvatska budi pravi seriju od 14:0 i prelazi u vodstvo krajem treće četvrtine.

U finišu utakmice Hrvatska je imala +5, ali Finska se vraća u dramatičnoj završnici slavila je sa 79:81. Zubac je promašio bacanja za produžetke.

U hrvatskim redovima najefikasniji je bio Bogdanović sa 21 poenom, šest skokova i četiri asistencija. Odličan je bio Zubac sa 16 poena i pet skokova, Hezonja je zabio 13 poena.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Kod Finske prvo ime je ponovo bio Markkanen sa 19 poena i pet skokova i pogodio je trojku za trijumf tri sekunde prije kraja

Ovim porazom, Hrvatska nije prošla u finalnu rundu kvalifikacija i igrat će treći rang evropske košarke u narednim kvalifikacijama. Finska prenosi pet pobjeda, Slovenija četiri, a Švedska dvije pobjede.

Top Komentari

King_Kenny
...zadnji u grupi sa hokejasima iz Finske i Svedske hahahahaha...i to sa 2 NBA igraca veceras...
18 7
Adrian
Neka te Mula.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi