Bayern prodao Barci Lewandowskog, Nagelsmann im se sada ruga u lice

Interesantne izjave Nijemca

Bayern prodao Barci Lewandowskog, Nagelsmann im se sada ruga u lice

Edmir Škorić

Robert Lewandowski je od sinoć i zvanično novi igrač Barcelone, koja je za njegove usluge Bayernu izdvojila 45 miliona eura uz dodatnih pet miliona kroz bonuse.

Sedmicama je trajala saga oko prelaska Poljaka iz Bayerna u Barcelonu, da bi na kraju Bavaraci popustili i ispunili želju svom najboljem strijelcu. On je potpisao četverogodišnji ugovor sa Kataloncima i već danima je sa novom ekipom na pripremama u Sjedinjenim Državama.

Bayern i nije imao posebnog izbora, jer je Lewi ostalo samo godinu dana ugovora. Bili su u redovima njemačkog prvaka svjesni da su mogli da ga izgube bez odštete narednog ljeta, a uostalom ne bi bilo poželjno ostaviti u svlačionici nezadovoljnog igrača koji je svim silama želio da ode.

U Bayernu su se ponijeli gospodski i na dostojanstven način se oprostili od Lewandowskog, ali trener Bavaraca Julian Nagelsmann se isprva rugao Barci.

"To je jedini klub koji nema novca, a kupuje svakog igrača kojeg želi. Nemam pojma kako to funkcioniše. Malo je čudno i ludo", rekao je Nagelsmann.

Onda je našao način da 'preboli' odlazak Lewandowskog, pa objasnio zašto je možda dobro što je sve ovako ispalo.

"Kada neko poput Lewandowskog igra u napadu, morate često napadati po krilima. Sada će se promijeniti način na koji igramo. Bit će to novi Bayern. Bit će to izazov, ali ja volim izazove. To je dobro za sve nas. Moramo pronaći novi način igre i biti kreativni u napadu. U prošlosti smo s Lewom u postavi olakšavali protivnicima u pripremi utakmica protiv nas, a sada ćemo biti mnogo nepredvidljiviji", zaključio je Nagelsmann.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

No, svjestan je i on i svi u Bayernu da neće biti jednostavno bez igrača koji je prošle sezone zabio čak 50 golova na 46 utakmica i koji je u osam godina u klubu zabio ukupno 344 gola na 375 mečeva.

Stigao je Sadio Mane iz Liverpoola ranije kao veliko pojačanje, ali nije to isti profil igrača i Bavarcima nedostaje klasična devetka, ali poput Lewandowskog igrača, zaista teško je naći...

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
De ba nekenjajte! Ko se kome ruga u lice? To da uradi jedan trener nekom drugom klubu? Pogotovo Bayern jednoj Barceloni? Pokušavate huškati ovdje dječurliju pa da počnu psovati jedan drugom. Čovjek se samo onako pita, kao svako od nas, kako neki klubovi mogu iako su u dugovima do guše da kupuju do bola a neki se izbacuju iz lige!
8 1
King_Kenny
...trebao je Bayern u paketu uzeti i Origija,on bi se u Bayernligi nadavao golova,a besplatan bio...
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi