Oezil odigrao samo 10 minuta za novi klub, pa od predsjednika Erdogana dobio luksuzan poklon

Odavno su u dobrim odnosima

Oezil odigrao samo 10 minuta za novi klub, pa od predsjednika Erdogana dobio luksuzan poklon

E. Škorić

Bivši njemački reprezentativac i igrač Real Madrida i Arsenala Mesut Oezil pohvalio se na Instagramu luksuznim poklonom kojeg je dobio od predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana.

Svjetski prvak iz 2014. na ljeto je promijenio klub i postao igrač Basaksehira koji je blizak turskom predsjedniku.

Oezil je debitovao za novi tim u nedjeljnom duelu turske lige, u domaćoj pobjedi nad Kayserisporom (2:0). Odigrao je samo 10 minuta, a nakon utakmice dobio je poklon od Erdogana.

Luksuzni sat, vrijedan približno 1.700 eura, na brojčaniku ima i potpis turskog predsjednika. O zaista bliskom odnosu ovog para svjedoči i činjenica da je Erdogan bio kum na nogometaševom vjenčanju.

[twitter]https://twitter.com/haskologlu/status/1561662165374980097[/twitter]

Međutim, ova bliska veza također je stvarala probleme Oezilu u prošlosti. Prije Svjetskog prvenstva u Rusiji izazvao je veliku pomutnju objavivši fotografiju s Erdoganom, predajući mu dres svog tadašnjeg kluba Arsenala.

U izjavi za Kicker tada se osvrnuo na svoje turske korijene. "Nesusret s Erdoganom značio bi nepoštivanje ovih korijena. I to neovisno o tome ko je predsjednik", rekao je tada Oezil, rekavši da je riječ o sportu, a ne o politici.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Govorilo se da bi bivši reprezentativac Njemačke karijeru mogao nastaviti u engleskom Hull Cityu koji su nedanvo preuzeli turski vlasnici, ali odlučio se za ostanak u Turskoj.

No, navijači Fenera ostali su zatečeni kada su shvatili da će njihov ljubimac obući dres "malog" istanbulskog tima u kojem je igrao i naš Edin Višća i sa kojim je bio prvak Turske.

Top Komentari

user1656135209
Nisam znao da se lik preziva OEzil.??
1 2
Taetaiwo
OEZIL????? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHA PA VI ste stvarno sampioni
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi