Aubameyang prelazi u Chelsea, Barcelona će odlično zaraditi i još dobiti Marcosa Alonsa

Sve je dogovoreno

Aubameyang prelazi u Chelsea, Barcelona će odlično zaraditi i još dobiti Marcosa Alonsa

E. Čaušević

Pierre-Emerick Aubameyang napustit će Barcelonu nakon samo pola godine.

Aubameyang je u katalonski klub stigao posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka, a zanimljivo da će Barcelonu napustiti posljednjeg dana ljetnog transfer roka.

Gabonac je nakon dolaska iz Arsenala imao briljantnu polusezonu u Barceloni i očekivalo se da će sigurno ostati u ovom klubu, ali Aubameyang je zatražio odlazak.

Naravno, glavni razlog za to je žestoka konkurencija koju je dobio u Barceloni nakon dolaska Roberta Lewandowskog jer je Aubameyang nakon toga postao rezervna opcija za Xavija Hernandeza.

Aubameyang ne želi da bude rezerva u Barceloni i izrazio je želju da napusti Camp Nou nakon što je za njega veliki interes pokazao Chelsea.

Barcelona i Chelsea pregovaraju već sedmicama oko iskusnog napadača, a Fabrizio Romano prenosi da su konačno postigli dogovor.

Oglasi

Aubameyang će danas sigurno potpisati za Chelsea dvogodišnji ugovor plus mogućnost da isti produži na još godinu dana ukoliko opravda očekivanja.

Barcelona će od ovog transfera zaraditi 14 miliona eura, ali će dobiti i Marcosa Alonsa koji će pojačati konkurenciju na poziciji lijevog beka čime će Xavi riješiti još jedan veliki problem.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Privatni avion već je spreman na aerodromu u Barceloni i očekuje se da Aubameyang vrlo brzo krene put Londona gdje će ozvaničiti svoj prelazak u Chelsea.

Tako se Gabonac nakon samo pola godine vraća u Premiership, ali ne u Arsenal već u redove ljutog gradskog rivala Chelseaja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Karameho
Uhh, Bravo Chelsea, uz Sterlinga ovo ce biti top dvojac...
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi