Sloboda vodila, pa spašavala bod protiv Veleža

Bez pobjednika u duelu starih rivala

Sloboda vodila, pa spašavala bod protiv Veleža

Midhat Šljivak, foto: Emir Dindić

Sloboda i Velež remizirali su danas u Banovićima rezultatom 1:1 u zaostaloj utakmici 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Dobra fudbalska predstava viđena je u duelu starih rivala, a na kraju su bodovi podijeljeni.

Sloboda prva prijeti u ovom meču. U šestoj minuti Vranješ šutira s vrha kaznenog prostora, Bogdanović sigurno brani. Velež uzvraća pet minuta kasnije. Zeljković gađa s 25 metara, lopta međutim odlazi pored gola.

Sloboda u 21. minuti stvara veliku šansu. Osmić šutira nakon prekida, izblokiran je, a zatim na obje strane nekoliko opasnih napada ne donose pravu završnicu.

Anđušić je u 32. minuti imao šansu za Velež, Bukvić brani uz pomoć Osmankovića a zatim na drugoj strani pokušavaju Maksimović i Osmić, no bez promjene rezultata.

Oglasi

Rezultatom 0:0 otišlo se na odmor da bi Sloboda odmah na otvaranju drugog dijela došla do vodstva. Stojan Vranješ prihvata jednu loptu na 10-ak metara od gola Veleža, a zatim matira Bogdanovića za 1:0 za prvi gol u dresu Slobode. Asistent je bio Maksimović.

Sloboda je potom stvorila još nekoliko opasnih situacija pred golom Bogdanovića, ali izostala je realizacija.

Velež je u 66. minuti došao do izjednačenja. Nakon jednog prekida i ubacivanja Pršeša, Devedžić loše reaguje u kaznenom prostoru i šalje loptu u vlastitu mrežu za 1:1.

Potom se igra malo umirila sve do 80. minute kada se Pantelić našao u velikoj šansi. Sam je bio pred Bukvićem, golman Slobode fenomenalno brani i spašava svoj tim.

Do kraja meča bilo je još opasnih napada pred oba gola. Velež je bio bliži pobjedi, Bukvić spašava nakon udarca Pršeša, a zatim Vehabović pogađa prečku.

Oglasi

Ostalo je međutim 1:1 i oba tima su osvojila po bod.

Premijer liga BiH, 3. kolo:

Sloboda - Velež 1:1

SLOBODA: Bukvić, Devedžić, Ćivić, Osmanković, Maksimović, Mehmedović, J. Osmić, Vranješ, Vošnjak, M. Osmić, Delić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

VELEŽ: Bogdanović; Dejanović, Zeljković, Ikić, Kvakić, Ovčina, Hasanović, Halilović, Anđušić, Džanković, Haskić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VELEZ
Mrzim slobodu vise nego i borac i zrinjski, tuzlaci su izdajni narod ove drzave
10 18
SarajFK
Pokradose seljacine Slobodu. Otkako su politicke partije ubacile ovo nesto iz vrapcica i vicinu prciju iz bajine luke u PL liga je postala potpuno neregularna. Treba pogasiti ove politicke tvorevine i vratiti PLBiH stari sjaj.
8 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi