"Džeko je sjajan igrač, ali se njih dvojica jednostavno ne slažu"

Ko je bolji tandem?

"Džeko je sjajan igrač, ali se njih dvojica jednostavno ne slažu"

E. Škorić

Legendarni bivši defanzivac Intera Beppe Bergomi smatra da Lautaro Martinez čini mnogo učinkovitije partnerstvo s Romeluom Lukakuom nego s Edinom Džekom.

Govoreći na italijanskoj televiziji Sky Sport Italia, Bergomi je dao svoje mišljenje o različitoj dinamici za Argentinca ovisno o tome s kim igra.

Martinez je igrao zajedno s nizom različitih napadača otkako se pridružio Interu, posebno nakon što je Antonio Conte preuzeo ekipu u ljeto 2019. i sa sobom donio sustav s dva napadača. Pod Conteom je 25-godišnjak uglavnom igrao uz Lukakua i povremeno Alexisa Sancheza.

Tandem Lukaku - Martinez donio je Interu titulu prvaka Italije, a prošle sezone je Lukaku bio u Chelseaju, dok je Inter zamjenu pronašao u Edinu Džeki. Iako i Edin pruža dobre partije i zabija golove, očito je da nije bilo dovoljno da se odbrani titula, pa je istu osvojio gradski rival Milan.

Ove sezone dosta problema za Inter, naročito Lautara, koji nije efikasan i sada u nedostatku Lukakua koji je povrijeđen, uglavnom je Džeko taj koji postiže golove. Dva je dao u subotu u pobjedi nad Sassuolom.

“Džeko je sjajan igrač, ali se ne slaže dobro s Lautarom", zaključio je Bergomi, dodavši: "Po meni, Lautaro je savršen kada igra uz Lukakua".

Oglasi

"Sjećam se sezona koje su njih dvojica igrali zajedno, Lautaro je bio mnogo dosljedniji. I u subotu je stvarao šanse, uvijek daje sve od sebe kada je na terenu, velikodušan je, ali igrači oko njega mu pomažu na drugačije načine".

I sam Džeko, koji je obećao da će saigrače odvesti na večeru nakon što je postigao 100. gol u Seriji A, poslao je poruku Argentincu kako bi ga ohrabrio.

"Ovakve stvari se događaju nama napadačima, moramo biti pozitivni. Prije ili kasnije gol će doći, nadam se da će to biti već na Camp Nouu. Ne treba razmišljati o tome, gol dođe kada se najmanje nadate. Znamo da neće biti lako, ali u Barcelonu idemo da se nadigravamo. Mi smo Inter, mi smo jaka ekipa", poručio je Džeko.

Inter je nakon pobjede nad Sassuolom dobio na samopouzdanju i mogao bi to biti nastavak borbe za Scudetto, a naravno pobjeda nad Barcelonom od 1:0 prije pet dana naročito je bitna za samopouzdanje ovog tima. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Novi duel s Barcelonom na programu je u utorak i Inter će sada imati mnogo teži zadatak, a očekuje se da Edin opet bude starter. Ponudu za ovaj meč pogledajte na Volcanobet kladionici. 

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Na kulturan nacin covjek rekao da je djeko KLOC
1 14
RuthlessDyni
Sad je još Edin kriv što Lautaro nije u formi.
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi