Deset sekundi i pravac svlačionica: Rečenica zbog koje je najbolji sudija svijeta isključio legendu

Lahoz bez milosti

Deset sekundi i pravac svlačionica: Rečenica zbog koje je najbolji sudija svijeta isključio legendu

Admin Čaušević

Rijetke su sudije koje imaju hrabrosti pokazati dva žuta kartona u razmaku od nekoliko sekundi.

Tokom utakmica sudije su vrlo često suočene sa uvredema od strane fudbalera, pogotovo kada neka sudijska odluka ne ide u igračevu korist.

Remi bez golova između Cadiza i Betisa igran u srijedu obilježila je kontroverzna situacija iz sudijske nadoknade kada je isključen Sergio Canales.

Canales je istinska legedna u spanskoj La Ligi, u karijeri je igrajući za Real Madrid, Valenciju, Real Sociedad te Betis skupio preko 460 nastupa i nikada nije isključen, sve do sinoć.

Utakmicu je sudio poznati Mateu Lahoz kojeg krasi nevjerovatna mirnoća prilikom dijeljenja pravde i jednostavno ne dopušta da bilo ko sumnja u njegove odluke.

Sve se dešavalo u 98. minuti, a Canales je prvo protestvovao kod sudije Lahoza traživši da se utakmica produži za još jedan minut zbog odugovlačenja.

Oglasi

Kada mu je sudija Lahoz pokazao na sat i da je meč već produžen, Canales je ponovo nešto počeo da komentariše te mu je sudija dao žuti karton.

Lahoz ga je upozorio da će biti isključen ako nastavi prigovarati, a Canales mu je na dobacio: "Onda me nemoj više pitati o porodici i privatnim stvarima."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tada je iskusni veznjak prešao crvenu liniju te ga je sudija isključio. Sve to je trajalo 10-ak sekundi, a dugi jezik je skupo koštao fudbalera Betisa.

Betis je tražio sve moguće snimke kako bi uputio žalbu na crveni karton. Kako sada stvari stoje Canales je suspendovan i neće moći igrati za vikend protiv Betisa.

Top Komentari

atomskimrav
Canales sigurno nece igrati protiv Betisa, a ni za Betis sljedecu utakmicu. Sve u svemu korisne informacije.
4 0
hotonjskimaher
Canales igra za Betis a ne protiv Betisa novinari sramite se ! Da je Fekir igro Betis bi lagano dobio .
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi