Oglasio se Cristiano Ronaldo!
Foto - EPA

Nakon izbacivanja iz ekipe

Oglasio se Cristiano Ronaldo!

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo izbačen je iz ekipe Manchester Uniteda pred duel s Chelseajem.

Portugalac je od menadžera Erika ten Haga kažnjen zbog odbijanja ulaska u igru u meču s Tottenhamom i odlaska s terena prije svih drugih.

Ronaldo će u narednim danima biti van tima. Propustit će duel s Chelseajem te će trenirati sam u trening-centru Uniteda.

Nakon svega što se desilo CR se odlučio oglasiti. Tvrdi da je on ista osoba i profesionalac kakav je bio u ovih 20 godina i da je razlog svega samo 'vruća glava'.

"Kao što sam to radio tokom karijere, živim i igram s poštovanjem prema kolegama, protivnicima i trenerima. To se nije promijenilo. Ja se nisam promijenio. Ista sam osoba i profesionalac kakav sam bio u prethodnih 20 godina igrajući elitni fudbal. Poštovanje je uvijek igralo veoma važnu ulogu u kod donošenja odluka".

Oglasi

"Počeo sam vrlo mladi i stariji i najiskusniji igrači su mi uvijek bili primjer. I ja sam se uvijek trudio biti primjer mladima u timovima u kojima sam igrao".

As I’ve always done throughout my career, I try to live and play respectfully towards my colleagues, my adversaries and...

Posted by Cristiano Ronaldo on Thursday, October 20, 2022

"Nažalost, to nije uvijek moguće i ponekad nas vruća glava nadvlada. Trenutno osjećam da moram nastaviti s napornim radom u Carringtonu, moram podržati igrače i biti spreman za svaku priliku koja mi se pruži".

"Odustajanje pred pritiskom nije opcija, nikad nije bila. Ovo je Manchester United i zajedno moramo ustrajati. Uskoro ćemo ponovo biti zajedno", poručio je Ronaldo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

CR je ove sezone u 12 odigranih susreta postigao dva gola i upisao je jednu asistenciju.

Ipak, daleko je od frome koju je imao prethodnih godina. Erik ten Hag ga ne vidi u planovima za prvi sastav i zbog toga većinu utakmica počinje s klupe.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
A dobar je bio kad je spašavao prošle sezone, kad je izjavio da želi da ide niste mu dali, sad kad ne igra opet je Ronaldo kriv, frajer i u ovim godinama može odigrat vrhunsku utakmicu, i sad treba bit zadovoljan ako ga ovaj stavi u igru il ne a to obicno bude mizerno za najvećeg svih vremena.
7 7
Krosteutegurovic
Ma treba CR7 dati Eriku ten Hagu da mu ga malo podudli i to pred čitavom ekipom. Igraju mu neki mejiti svaku utakmicu a da za Ronalda nema mjesta.
3 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti