Legenda ubrzo odlazi u zaborav, Barcelona je već pronašla njegovu zamjenu

Stiže Brazilac

Legenda ubrzo odlazi u zaborav, Barcelona je već pronašla njegovu zamjenu

Edmir Škorić

Barcelona traži nasljednika Sergija Busquetsa, iskusnog veznjaka koji na kraju sezone napušta klub i seli u MLS, a mediji su uvjereni da ga je pronašla u Engleskoj, tačnije u Newcastleu.

Bruno Guimaraes je za 40 miliona eura došao zimus u Newcastle, ali je svojim igrama privukao brzo pažnju španskih velikana, najprije Real Madrida, a potom i Barcelone.

Brazilski reprezentativac zamišljen je na Nou Campu kao idealna zamjena za dugogodišnjeg igrača Sergija Busquetsa, koji je razočrao ove sezone u kojoj je pravio velike greške i uveliko uz Gerarda Piquea doprinio neuspješnim rezultatima svog kluba.

Iako 34-godišnjaku ugovor vrijedi do kraja juana 2023. godine, čelnici kluba već su u potrazi za njegovim nasljednikom. Jedan od kandidata je već spomenuti Guimaraes.

On je u januaru ove godine došao u Newcastle, a u Real Madridu su ga također ocijenili kao zamjenu za Casemira. No, do t ransfera nije došlo jer je na kraju doveden mladi Aurelien Tchouameni, mada se nastavlja povezivati sa Kraljevima. Međutim, trenutno je Barcelona bliže njegovom dovođenju.

Kako prenose engleski mediji, vlasti katalonske ekipe zatražile su od Newcastlea da započne pregovore o prodaji Guimaraesa. Barcelona vjeruje da će Brazilac dostojno zamijeniti Busquetsa u sredini terena. O tome govori i statistika igrača. Guimaraes je ove sezone odigrao jedanaest utakmica u kojima je postigao dva gola i dodao dvije asistencije, a njegova momčad zauzima četvrto mjesto u Premier ligi s 24 boda.

"Veznjak je jedan od najkompletnijih igrača na ovoj poziciji u Premier ligi. Doveo je Newcastle do vrha tabele. On je rođeni organizator igre s međunarodnim iskustvom", pišu novinari katalonskog Sporta.

Veliki utjecaj bi mogao da ima njegov agent Giovani Bertolucci, čovjek koji je radio mnoge velike poslove s Barcelonom. Međutim, nije samo Guimaraes kandidat za tu poziciji pošto se razmatra i Ruben Neves iz Wolverhamptona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Busquets će u svakom slučaju pasti u zaborav. On se pridružio prvom timu Barcelone 2008. godine. Za sve ovo vrijeme odigrao je 694 utakmice, u kojima je postigao 18 golova i 43 asistencije. Strani novinari javljaju kako viceprvak Španije ne namjerava produžiti ugovor s igračem, a i on sam uveliko je razmatrao mogućnost selidbe u Sjedinjene Države.

U svakom slučaju, bit će novih promjena u Barceloni na kraju sezone, bez obzira šta će se dešavati. U Kataloniji vlada razočarenje jer je klub ispao u grupnoj fazi Lige prvaka, a pitanje je koliko u Španiji može pored Real Madrida, koji suvereno drži prvo mjesto i ne planira posustati.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Noone
Bousquets može legenda biti samo u svom selu.. Najveća prevara u historiji fudbala
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi