"Neki su pokazali da nemaju kvalitet da nose dres Sarajeva i što se mene tiče..."

Biće promjena na Koševu

"Neki su pokazali da nemaju kvalitet da nose dres Sarajeva i što se mene tiče..."

Edmir Škorić

Sarajevo je 2022. godinu okončalo 2:0 porazom u Trebinju od Leotara, te je po prvi put u historiji doživjelo da na pauzu ide s negativnom gol-razlikom.

Teška godina je iza Sarajeva, a peto mjesto na tabeli nije nešto što se očekivalo na Koševu pred početak sezone. No, sedam poraza, mnogo primljenih golova (25), užasno slaba realizacija (22 gola)... Mnogo je loših stvari oko Sarajeva, a pomoćni trener Vučina Šćepanović je nakon utakmice u Trebinju najavio promjene u igračkom kadru.

One u stručnom, kada je otišao Feđa Dudić, očito nisu pomogle. Bit će ipak u januaru rotacija u igračkom dijelu, a ko će otići, ko doći, rano je da se o tome priča.

"Mogu reći da je bilo otvoreno u prvom poluvremenu. Pokušavali smo, bilo je nekih poluprilika, ali svi koji su pratili utakmicu mogli su da vide da nismo ništa uspjeli napraviti u drugom dijelu. Kao da smo namjerno pravili faulove u zoni odakle nas mogu ugroziti, a upozoravali smo da se to ne radi. Čestitke Leotaru, što se mene tiče, pojedinci su pokazali da nemaju kvalitet da nose dres Sarajeva. Sada je na strani uprave da to rješava i da odluči šta i kako dalje", kazao je Šćepanović, pa je dodao:

"U prvom dijelu primili smo 25 golova, postigli 22, to je poražavajuća statistika koja nam ne ide u prilog i tabela i rezultati sve govore. Momci su dali svoj maksimum, e sad da li je to u ovom trenutku dovoljno, očito nije. Ide reset jedan veliki na odmoru, a imaju ljudi zaduženi za rješavanje ostalih problema".

Mnogo pozitivnije godinu završava Leotar. Oni su bili u opasnoj zoni, ali su uspjeli s nekoliko pobjeda u posljednje vrijeme da se vrate "među žive".

Oglasi

Da sumiramo, nakon 18 kola Sarajevo je peto sa 25 bodova, Leotar 10. sa 21 bodom.

Bordo tim ima utkamicu manje, pošto je derbi sa Željezničarom pomjeren za proljeće, dok je Leotar odigrao svih 19 utakmica.

Po povratku sa pauze, Sarajevo će ugostiti Zrinjski krajem februara, dok će Leotar putovati u Posušje. A do tada, ko živ, a ko mrtav...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oleg Ćurić, pomoćni trener Trebinjaca, kazao je:

"Jako teška utakmica. Publika je očekivala da pobijedimo Sarajevo, ali nije bilo lako. Agresivnom i poštenom igrom smo doveli Leotar na poziciju da mirnije čekamo proljeće, ali posao nije završen. Moramo mnogo da radimo u prijelaznom periodu. Sigurno je da ćemo odmoriti neko vrijeme, pogasiti telefone, bićemo u kontaktu s igračima u toku pauze i davati im upute šta dalje", rekao je Ćurić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Uranija
Te igrače koji su pokazali da nemaju kvalitet je “neko” doveo, a taj neko je prevarant ćelavi
8 0
rabodimis
Sta ba neki.. Nek ste vi proslavili ku*vin rodjendan i to objavili, nek se ono celavo parazitsko go*no uhlje*ilo, nek je onaj retardirani amerikanac okupio svo smetlje u klub.. Ne valja mu Marko Topic on ne siri noge profesionalno ko ajla.. Igraci se vuku po terenu, ne postoji klub koji ih nije nadigrao, sve vam je*em mrtvo i zivo.. Isto sline, to je opis vaseg rada..
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi