Šokantan snimak od 11 sekundi najbolje pokazuje šta su Srbi počinili Neymaru

Za Brazilca je grupna faza okončana

Šokantan snimak od 11 sekundi najbolje pokazuje šta su Srbi počinili Neymaru

A. Čaušević

Sasvim je očekivano da igrači slabije ekipe budu agresivni prema najboljem protivničkom igraču, ali ono što su reprezentativci Srbije uradili Neymaru u prvom meču Mundijala je previše. Pokazuje to i snimak od 11 sekundi koji najbolje pokazuje kroz kakav pakao je prošao brazilski superstar.

Neymar neće po dobrom pamtiti svoj prvi nastup na Svjetskom prvenstvu pošto je morao izaći 10-ak minuta prije kraja i to zbog povrede koja je stigla kao posljedica grupe igre izabranika Dragana Stojkovića.

Fudbaler PSG-a je na turnir u Katar stigao sa najvećim mogućim očekivanjima, međutim već u prvoj meču za njega su stvari krenule po zlu pa će propustiti ostatak grupne faze.

Iz brazilskog tabora je u petak potvrđeno da je Neymar povrijedio zglob te da ga sigurno neće biti u duelima protiv Švicarske u ponedjeljak, te Kameruna nekoliko dana kasnije.

Tokom karijere Neymar je nekoliko puta povrijeđivao zglob i kao da su srbijanski reprezentativci znači gdje trebaju ciljati kako bi ga onesposobili.

Oglasi

Svaki put kad bi primio loptu oko njega bi bila dva igrača Srbije i čak kada bi pokušao proći bio bi zaustavljen. Od 12 prekršaja popularnih Orlova njih 9 je došlo nad Neymaru.

Ubrzo se i pojavio video svakog prekrašaja nad Neymarom na kojem se najbolje može vidjeti kolko su reprezentativci Srbije bili agresivni te uopšte nisu štedili jednog od najpopularnijih igrača današnjice.

[twitter]https://twitter.com/eaebrenno/status/1595987184129032192[/twitter]

Nakon svega kroz šta je prošao Neymar se oglasio na Instagramu uz jasnu poruku da nema namjeru odustati i da vjeruje da može pomoći svojoj reprezentaciji.

"Ponos i ljubav koju osjećam zbog nošenja ovog dresa nema objašnjenja. Kad bi mi Bog dao priliku da biram zemlju da se rodim bio bi Brazil.

Ništa u mom životu nije bilo dato ili lako uvijek sam morao juriti za svojim snovima i svojim ciljevima. Nikad nikome ne želim zlo, već pomažem onima koji su u potrebi.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Današnji dan je postao jedan od najtežih trenutaka u mojoj karijeri i opet na Svjetskom prvenstvu. Imam povredu, da, dosadno je, boljet će, ali siguran sam da ću imati priliku vratiti se jer ću dati sve od sebe da pomognem svojoj zemlji, svojim saigračima i sebi.

Dugo vremena da čekam da protivnik ovako obori? Nikada! Vjerujem u svemogućeg Boga i moja vjera je beskrajna", napisao je Neymar u objavi na Instagramu.

Top Komentari

SenadSadikovic
Seljačka posla
6 3
MaxBavarac
Heh,"nebeski narod",lijepa slika za prikazati svijetu!!!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi