Nestvarne scene: Dočekani su kao svjetski prvaci, a šta bi tek bilo da su osvojili medalju?!

Maroko slavi svoje heroje

Nestvarne scene: Dočekani su kao svjetski prvaci, a šta bi tek bilo da su osvojili medalju?!

Edmir Škorić

Nogometaše Maroka danas su dočekali navijači kako bi im odali počast za sjajan nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Maroko je bio četvrti na kraju, pošto je u utakmici za treće mjesto izgubio od Hrvatske sa 2:1, a prethodno je u polufinalu sa 2:0 izgubio od Francuske.

I samim plasmanom u polufinale Lavovi Atlasa ispisali su historiju jer su postali prva afrička selekcija koja je došla do ove faze svjetskog prvenstva.

Marokanske zvijezde stigle kući

Marokanci su oduševili sve i prikupili brojne simpatije širom svijeta zahvaljujući jako dobroj igri, a narod u njihovoj zemlji smatra ih najvećim herojima.

Unatoč tome što su na kraju ostali uskraćeni za medalju, imali su nevjerovatan doček u Rabatu.

Navijači su se počeli okupljati duž planiranog puta kojim će tim krenuti nekoliko sati prije nego što je timski avion sletio na aerodrom Rabat-Sale. Svi su došli iskazati zahvalnost, sreću i ponos zbog povijesnog i neviđenog putovanja na Svjetskom prvenstvu, koje se po prvi put održavalo u jednoj arapskoj i islamskoj zemlji.

Oglasi

Mlado i staro, žene i muškarci, djeca pa čak i bebe u majčinom krilu su stale u red kako bi dočekale Atlasove Lavove, koji su postali nacionalni heroji.

Osim lokalnog stanovništva, stigli su i iz drugih marokanskih gradova, pa čak i iz drugih zemalja.

Ovo veliko narodno slavlje i veličanstveni doček rezerviran za marokanske, sjevernoafričke, afričke i arapske prvake bit će istaknut svečanošću u Kraljevskoj palači, gdje će kralj Mohammed VI primiti igrače, njihove roditelje te tehničko i medicinsko osoblje koje se trudilo ponuditi Maroku radost i učiniti ga ponosnim na svoje sinove.

Trenutno se slavi i u Buenos Airesu, gdje su dočekani šampioni svijeta, Argentinci, no ništa manje veselo nije u Rabatu, glavnom gradu Maroka.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Top Komentari

Celtic
I bolje da nisu, ne bi čovjek mogao ostati od ovih naših BH Talibana : )
4 4
Samo_Realno
Slave na sve strane , a mi , samo lajemo , bas smo dzukele , nema nas kugla zemaljska.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi