Zidane postaje dio elite: Pridružiće se Kloppu i Pepu s godišnjim ugovorom od čak 50 miliona eura

Chelsea ga želi za trenera

Zidane postaje dio elite: Pridružiće se Kloppu i Pepu s godišnjim ugovorom od čak 50 miliona eura

Edmir Škorić

Na početku svog mandata u Chelseaju novi vlasnik, Amerikanac Todd Boehly (49), šokirao je svojom odlukom. Klub sa Stamford Bridgea otpustio je Thomasa Tuchela (49) u septembru 2022. nakon poraza 1:0 u grupnoj fazi Lige prvaka od zagrebačkog Dinama.

Nakon Tuchela, stigao je 47-godišnji Graham Potte4r iz Brightona, koji je imao sjajan start i u prvih sedam mečeva upisao je šest pobjeda uz remi sa Salzburgom, ali onda je krenula kriza. Chelsea je ostvario samo tri pobjede, izgubio na šest mečeva.

Tek je donekle krizu prekinula teško ostvarena pobjeda nad Crystal Palaceom (1:0) u nedjelju. Međutim, Potterovim radom nisu zadovoljni na Stamford Bridgeu, a novi vlasnik nakon brojnih promjena, sprema još jednu i to kakvu.

Naime, Chelsea za novog trenera želi Zinedinea Zidanea, koji je s dosta uspjeha vodio Real Madrid do ljeta 2021. godine, kada mu je istekao ugovor. Navodno je Chelsea spreman Zidaneu dati čak 50 miliona eura po sezoni.

"Oklada s Grahamom Potterom nije dobro prošla. Zidane bi profitirao od najvažnijeg ugovora za trenera, te bi nadmašio i Diega Simeonea za 50 miliona eura bruto po sezoni", objavio je novinar Eduardo Inda.

Zidane je vodeći Real u dva mandata osvojio tri Lige prvaka, dva svjetska klupska prvenstva, dva Superkupa Evrope, dva Superkupa Španiej i dva naslova La Lige.

Trofejni trener trenutno je bez angažmana, a najčešće se spominje kao novi selektor Francuske. Bilo je govora da će naslijediti Didiera Deschampsa nakon Svjetskog prvenstva, ali je Deschampsu produžen ugovor do 2026.

Što se Zidanea tiče, spreman je za veliki izazov u nekom velikom klubu, ali ima određene zahtjeve. Želi da bude trener tima koji će se boriti za sve trofeje, a istovremeno želi da radi tamo gdje će imati potpunu slobodu u donošenju odluka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kao igrač je imao veliku karijeru igrajući u Cannesu, Bordeauxu, Juventusu i Real Madridu, a kao trener radio je jedino u Realu i to prvo kao asistenet, pa kao trener B tima, a onda i kao trener prvog tima sa kojim je radio čuda.

Neki smatraju da će upravo on biti nasljednik Carla Ancelottija u Madridu i da će po treći put zasjesti na klupu Kraljeva, no ponuda Chelseaja izgleda jako primamljivo, tako da će Francuz biti na ozbiljnom ispitu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zidan je prevara od trenera i to će se otkriti u sljedećem klubu ako se opet ne vrati u real madrid!Čovjek je imao pomoć sudija i uefe pri osvajanju onih liga prvaka!Sjetimo se samo šta su sudije uradile Bayernu i Juventusu u dvomeču sa tim pomenutim klubom!
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi