Za Zrinjski nema zime: U Mostar stiže bivši golman Hoffenheima!?

Marić pred potpisom

Za Zrinjski nema zime: U Mostar stiže bivši golman Hoffenheima!? · Saznajemo

Eldar Ganibegović

Prije nekoliko dana ozvaničen je prelazak Josipa Čondrića iz Zrinjskog u kazahstansku Astanu, no čini se da u redovima prvaka Bosne i Hercegovine neće biti zime kada je u pitanju golmanska pozicija.

Kako saznaje SportSport.ba, blizu dolaska pod Bijeli brijeg je Marko Marić, 27-godišnji golman rođen u Bosni i Hercegovini.

Rođen je u Beču, roditelji su mu porijeklom iz Širokog Brijega, a pored austrijskih posjeduje i hrvatske papire.

S obzirom na to da su mu roditelji iz BiH, u Premijer ligi Bosne i Hercegovine bi mogao završiti papire kako se ne bi vodio kao stranac, a u pitanju je Marko Marić, sadašnji golman grčkog Atromitosa.

Njemu ugovor s Grcima ističe na kraju sezone, no već ove zime bi mogao stići u redove Zrinjskog, te tako naslijediti sjajnog Čondrića koji je otišao put Azije.

Marić je dijete bečkog Rapida iz kojeg je 2015. godine prešao u Hoffenheim. Bio je na posudbama u Hannoveru i Lillestromu, prije dvije godine odlazi u Houston, a od januara 2022. član je Atromitosa.

Oglasi

Ove sezone je branio na samo dvije utakmice u grčkoj Super ligi, a na jednoj je mrežu sačuvao netaknutom. 

Ima jednu upisanu utakmicu u U16 selekciji Austrije, dok je za omladinske selekcije Hrvatske branio 29 puta, no u A timu nikada nije dobio šansu. 

Sergej Jakirović je Zrinjski ostavio na prvom mjestu tabele s 39 bodova i utakmicom manje, a novi trener Krunoslav Rendulić imat će zadatak da nastavi tamo gdje je stao njegov prethodnik. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Klub su, dakle, napustila dvojica ponajboljih igrača, Josip Čondrić i Niko Janković, no jasno je da bi Zrinjski trebao, pored dolazaka koji su se dogodili, ponovo biti glavni favorit za titulu.

Sezona se nastavlja krajem februara, te će biti izuzetno zanimljivo pratiti ko će biti novi (ili novi-stari) prvak, ko će u Evropu, a ko u niži rang. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

a1ska
...27-godišnji golman rođen u Bosni i Hercegovini. Rođen je u Beču, roditelji su mu porijeklom iz Širokog Brijega, a pored austrijskih posjeduje i hrvatske papire. Pa zašto brate? Imaš li priliku da pročitaš šta piše prije nego objaviš? Tuga bgm.
5 0
Edis_91
Što se ovaj novinar zna zapetljati malo kome ovo može uspijeti.....pročital on kad svoje objave??
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi