Igman slavio u golijadi na Koševu i ostao u ligi, Sarajevo završilo iza Željezničara

Bordo tim poražen s 4:2

Igman slavio u golijadi na Koševu i ostao u ligi, Sarajevo završilo iza Željezničara

Edmir Škorić

Najefikasniju utakmicu posljednjeg kola Premijer lige odigrali su Sarajevo i Igman, koji je neočekivano slavio sa 4:2.

Sarajevo je ranije izborilo plasman u Evropu, pa je rasterećeno ugostilo Igman, dok su gosti iz Konjica i dalje imali sumnju u ostanak u ligi i jednostavno nisu smjeli da se uzdaju u rezutlate ekipa koje su se nalazile ispod njih.

Iako su im i rezultati drugih utakmica išli na ruku, izabranici Husrefa Musemića svejedno su na našem najvećem stadionu upisali pobjedu i sa 37 bodova okončali ovu iscrpljujuću sezonu, dok je Sarajevo porazom prepustilo treće mjesto gradskom rivalu Željezničaru.

Već u drugoj minuti Mario Vrančić na asistenciju Kyeremeha donosi vodstvo Sarajevu, a zamalo da Oliveira povisi na 2:0 već minutu kasnije, no odbranio mu je udarac Ćeman. Onda na drugoj strani Denković oklijeva i propada dobra šansa za Igman.

U 11. minuti Igman dolazi do izjednačenja. Denković ubacuje, a Ramić glavom pogađa. Zatim Hrelja prijeti, ali Šahinović brani. Avramovski u 13. šutira ka golu Igmana, brani Ćeman.

U 15. minuti Igman neočekivano dolazi do vodstva. Hebibović je zatresao mrežu bivšeg kluba, a ubacio je Denković. Golijada je nastavljena u 24. minuti, kada je Mulalić postigao sjajan gol sa 30 metara.

Oglasi

Do kraja prvog dijela viđen je i peti pogodak i treći za goste, odnosno drugi za sjajnog Ramića. Mogao je Igman i do četvrtog gola, ali je Bodulov udarac zaustavio Šahinović.

Oliveira je u 54. minuti probao da vrati stvari na početak, ali je Ćeman odbranio njegov udarac, da bi u 65. Mustafić pogodio samo vanjski dio mreže.

Denković je u 68. minuti potvrdio pobjedu Igmana i Sarajevu "obezbijedio" četvrto mjesto na tabeli, iako je Bordo tim u posljednje kolo ušao kao trećeplasirani.

Sarajevu je ovo bio 11. poraz, ali jako neočekivan, no cilj je ostvaren - Evropa je izborena iako je sezona bila jako turbulentna. S druge strane sretni su i zadovoljni i u Igmanu, jer su ostali u ligi.

U niži rang sele Sloboda i Leotar, Zrinjski je osvajač duple krune, a u Evropi nas pored Zrinjskog i Sarajeva predstavljaju još Borac i Željezničar.

Sarajevo - Igman 2:4

Sarajevo: Šahinović, Jelić Balta, Mulalić, Vrančić, Oliveira, Kyeremeh, Šerbečić, Čirjak, Avramovski, Aničić, Ziljkić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Igman: Ćeman, Duraković, Bešagić, Velić, Drljević, Hrelja, Hebibović, Bodul, Denković, Mahmić, Ramić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

daske06
Sarajevo pustilo Husrefu opstanak. Nista, Zeljo dobiva neki tim iz Moldavuje i opet će izgubiti, to se zna.
2 7
Lafac
Zahvalite se svojim prijateljima iz Zapadnog Mostara što su vam omogućili da kao četvrti idete u Evropu!!!
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi