Oslobodili mu i broj na dresu: Turci otkrili Džekinu stvarnu platu u Fenerbahceu!

Potpisao je ugovor na dvije godine

Oslobodili mu i broj na dresu: Turci otkrili Džekinu stvarnu platu u Fenerbahceu!

Admin Čaušević

Edin Džeko će za dvije godine u Fenerbahceu zaraditi ogroman novac ako je vjerovati turskim medijima pošto se radi o milionskim ciframa.

Džeko je od danas zvanično fudbaler Fenerbahcea. Nakon što je u jutarnjim satima stigao u Istanbul, tokom popodneva stigla je i zvanična potvrda transfera.

Ono što najviše zanima Džekine fanove kao i pristalice velikana sa Bosfora su detalji ugovora koji su vrlo brzo postali poznati.

Nakon potpisa ugovora turski mediji su objavili da je Džeko potpisao ugovor na dvije sezone uz godišnju platu od 4.2 miliona eura.

To u praksi znači da bi Džeko u naredne dvije godine boravka u Istanbulu računajući i eventualne bonuse mogao zaraditi čak 10 miliona eura.

Oglasi

Džeko je u martu proslavio 37. rođendan te iz ugla broja godina i zarade može se reći da je pregovarački tim kapitena bh. reprezentacije odradio i više nego odličan posao.

Inače, u kratkom videu Fenerbahce je na sjajan način predstavio Dijamanta koji je u jednom trenutku i zapjevao te poslao poruku pristalicama popularnih Kanarinaca.

"Pozdrav navijači Fenerbahčea, drago mi je što sam ovdje i radujem se susretu s vama", rekao je Dijamant.

Džeki je Fenerbahce sedmi klub u karijeri. Sve je počelo u Željezničaru, nastavilo se u Teplicama, zatim u Usti nad Labem, te Manchester Cityju, Interu i Romi.

Kakva je Dijamant veličina najbolje potvrđuje činjenica da je Fener za njega oslobodio broj "devet" koji je inače do sada nosio urugvajski napadač Diego Rossi.

Džeku prvi takmičarski nastupi za Fenerbahce očekuju krajem jula i to u drugom pretkolu Konferencijske lige. Turski klub će igrati protiv boljeg iz duela La Fiorita 1967 (San Marino) - Zimbru Chisinau (Moldavija).

Top Komentari

mido1921
Maloumnici pljuju po najboljem igraču kojeg je Bosna i kad imala. Imate li i malo obraza.
1 2
Kuuler
Sreca pa niste zaboravili Wolfsburg
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi