FK Sarajevo potvrdio transfer sa Koševa u Ligu petice

Nakon sedam godina napustio bh. klub

FK Sarajevo potvrdio transfer sa Koševa u Ligu petice

Samir Mlaćo

FK Sarajevo sada je i zvanično potvrdio odlazak golmana Belmina Dizdarevića u Francusku.

Naime, Dizdarević će potpisati za francuski Montpellier, nakon što je prethodnih sedam godina proveo na Koševu.

Sa Koševa nisu naveli koliko će obeštećenje dobiti.

"Nakon 7 godina provedenih u FK Sarajevo, Belmin Dizdarević se oprašta od bordo dresa i odlazi u inostranstvo. Njegova naredna destinacija je francuski Montpellier.

Sa 15 godina je postao član Akademije FK Sarajevo sa kojom je osvojio veliki broj trofeja. U kadetskoj i juniorskoj konkurenciji osvojio je ukupno tri titule prvaka BiH i jedan trofej Kupa.

Oglasi

Za prvi tim je debitovao u posljednjem kolu u sezoni 2018/19 na gostovanju protiv GOŠK-a i na taj način upisao svoje ime zajedno uz generaciju koja je te sezone osvojila duplu krunu. Također je bilo član ekipe koja je u sezoni 2020/21 osvojila Kup BiH. Ukupno je u dresu Sarajeva upisao 56 nastupa.

Igrao je za sve omladinske selekcije reprezentacije BiH, a upisao je i jedan nastup za A reprezentaciju na gostovanju protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Belmine, hvala za sve i želimo ti mnogo sreće i uspjeha u nastavku karijere", stoji u objavi FK Sarajevo.

Dolazak mladog bh. golmana potvrdio je ranije i predsjednik francuskog kluba, Laurent Nicollin, no i istakao da će biti tek treći izbor.

"Radi se o mladom golmanu s velikim potencijalom. Sada je na njemu da radi i napreduje", rekao je Nicollin, pa nastavio:

"Mislimo da su pred nama dvije do tri godine čekanja i strpljenja s našim mladim golmanima. To će uspostaviti dobru vezu njih i ostatka ekipe."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na Koševu su sjajno odradili ljetne pripreme i sa optimizmom dočekuju evropske izazove te novu sezonu Premijer lige.

Ambicije su visoke, ali to će bordo momci morati da opravdaju na terenu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

1921_1987
pa vise je liga šestice :) sretno momak
4 3
Drakula
Tako to radi veliki klub. Nakon ulaganja u njega i dovodjenje kvalitetni igraca napredak se vidi da klubovi iz lige petice zele nase mlade igrace. Sretno Belmine donesi u budocnosti sto vise kinte Sarajevu!
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi