Drama oko transfera Kanea zbog najvećeg pohlepnika u svijetu fudbala

Napadač konačno poletio u Minhen

Drama oko transfera Kanea zbog najvećeg pohlepnika u svijetu fudbala

Midhat Šljivak

Harry Kane stiže u Minhen i veoma brzo će postati novi član Bayerna. Engleski napadač stiže u rekordnom transferu vrijednom 120 miliona eura s bonusima, a danas se pred konačnu finalizaciju dogovora u sve ponovo upetljao prvi čovjek Tottenhama Daniel Levy. Najveći pohlepnik u svijetu fudbala tražio je određene promjene u transferu, ali očigledno nije uspio u tome i Kane dolazi u Bayern.

Harry Kane stiže u Minhen gdje će potpisati četverogodišnji ugovor s Bayernom vrijedan gotovo 30 miliona eura po sezoni.

Engleski napadač je napustio Tottenham u kojem je proveo pola života, te će pojačati napad jednog od najboljih timova svijeta u transferu vrijednom 120 miliona eura s bonusima.

Kane je još jutros trebao krenuti prema Minhenu. Međutim, sve je zaustavio najveći pohlepnik u svijetu fudbala, gazda Tottenhama Daniel Levy.

On je u posljednjem trenutku pokušao promijeniti određene stavke u transferu, a koje su se ticale bonusa i cifri koje Spursi trebaju dobiti. Očigledno je smatrao da može izvući još više novca, pa je zaustavio sve oko transfera.

Oglasi

Daniel Levy je poznat kao izuzetno tvrd pregovarač i poprilična stipsa kada je novac u pitanju (Foto: EPA)

Kane je prema Minhenu trebao poletjeti oko 13 sati. Međutim, čekao je da vidi šta će se desiti i let za Njemačku je morao sačekati.

Ne zna se je li u tome i uspio, ali je Kane dobio zeleno svjetlo za odlazak. On će ubrzo postati novi član Bayerna i debi bi trebao imati već sutra u utakmici Super kupa protiv RB Leipziga.

Kane je u dresu londonskih Pijetlova odigrao 435 utakmica i postigao je fenomenalnih 280 golova. Trofeji su izostali i nakon svega je došlo vrijeme za rastanak.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Napad Bayerna s istinskim golgeterom kakav je Kane bit će izuzetno moćan u novoj sezoni i s njim je bavarski gigant dobio moć kakvu prošle sezone nije imao.

Ovo je najveći transfer u historiji njemačkog fudbala i minhenskog Bayerna i vjerovatno će se još dugo sačekati na obaranje rekorda.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1691778255
Ovaj admin o ovome transferu ima 20 postova svaki post mu je potpisao kane ,drugi post n8je.potpisao itd...debil si adminu ne informisani
0 0
Twista
@Ajah20 ima li sta da nam kaze oko ovog transfera. Kako mece niko u Bayern. Ili mozda Harry skrce fasadu? Pitam za druga!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi