Chelsea imao igrača više, jurio rezultat, pa primio još jedan gol i upisao poraz kod gradskog rivala

West Ham stigao do prve pobjede u novoj sezoni

Chelsea imao igrača više, jurio rezultat, pa primio još jedan gol i upisao poraz kod gradskog rivala

Eldar Ganibegović

Ni nakon dva kola Premier lige Chelsea nema pobjedu. Štaviše, ima samo jedan osvojen bod, dok je West Ham stigao do četvrtog i prve pobjede u današnjem duelu ova dva londonska tima i to s igračem manje.

U pretposljednjoj utakmici drugog kola engleske Premier lige West Ham United je na London stadionu s 3:1 savladao Chelsea.

Domaći tim stigao je do prednosti već u sedmoj minuti kada je pogodio Aguerd. Isti igrač šest minuta kasnije dobija žuti karton, što je bitan detalj za nastavak utakmice.

Chelsea je do izjednačenja stigao u 28. minuti meča, a za radost Plavaca pogodio je Chukwuemeka. Dvije minute do odlaska na odmor Plavci su mogli do potpunog preokreta, ali Fernandez nije iskoristio penal.

Do nove prednosti West Ham dolazi nakon sedam minuta igre u nastavku, a strijelac je na asistenciju Ward-Prowsea bio Antonio.

Oglasi

Strijelac prvog pogotka na utakmici, Aguerd, u 67. minuti dobija drugi žuti karton i ostavlja svoj tim s igračem manje na terenu, ali Chelsea to do kraja nije uspio iskoristiti i upisao je prvi poraz ove sezone.

Da stvar bude gora, u petoj minuti sudijske nadoknade gosti sa Stamford Bridgea primili su još jedan pogodak i to s 11 metara, a strijelac je bio Paqueta. 

Ostalo je još da se sutra odigra meč Crystal Palacea i Arsenala, no kolo svejedno neće biti kompletirano s obzirom na to da je odgođen duel Lutona i Burnleyja.

Trenutno stanje na tabeli kaže da je West Ham United s četiri boda na šestom mjestu, dok je Chelsea s jednim na osam pozicija niže.

Treće kolo biti će idealna prilika za Chelsea da stigne do prve pobjede s obzirom na to da dočekuje Luton, dok će West Ham United u goste kod zahuktalog Brightona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier league, 2. kolo:

West Ham United - Chelsea 3:1 (Aguerd 7', Antonio 53', Paqueta 90+5 (P); Chukwuemeka 28')

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Koliko vidim cityu opet niko nista nece moći
0 0
Pixi2021
Chelsea treba preplatit još par igrača :P
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije