Đoković izašao na parking i vidio vozilo sa svojom slikom: "Da dodam i Srpska? Pa, isti je to narod"

Zahvalio im se na podršci

Đoković izašao na parking i vidio vozilo sa svojom slikom: "Da dodam i Srpska? Pa, isti je to narod"

Endin Čaušević

Novak Đoković nakon više od dvije godine nastupio je u Sjedinjenim Američkim Državama i uspio je osvojiti Masters u Cincinnatiju. S tribina je imao podršku fanova koji su inače iz Banja Luke, a nakon meča je izašao na parking da ih pozdravi, te se iznenadio kada je vidio kakvim vozilom su oni došli u Cincinnati.

Đoković preko dvije godine nije nastupao u Americi zbog zabrane jer se nije htio vakcinisati protiv koronavirusa, no uspio je ponovo da se vrati i to u stilu.

Srbijanski teniser je osvoji Masters u Cincinnatiju nakon što je u fantastičnom finalu pobijedio Carlosa Alcaraza sa 2:1 u setovima. Đoković je žustro proslavio pobjedu na kraju što najbolje pokazuje koliko mu je ona značila nakon svega.

Jedan od najboljih tenisera svih vremena imao je i veliku podršku s tribina, a tu se posebno ističe grupa navijača koja je bila u obilježijima Srbije.

Novak im je bio veoma zahvalan na podršci koja mu je itekako značila i zbog toga je nakon proslave odlučio da izađe na parking gdje su ga spomenuti navijači čekali, te se iznenadio kada je vidio njihovo vozilo.

Oglasi

Oni su došli u Cincinnati kamperom koji uredili u čast Đokovića. Tu je nekoliko njegovih fotografija i titula koje je osvojio, a tu je i zastava Srbije na kojoj piše Banja Luka.

Đoković se odlučio potpisati na njihovo vozilo što je te navijače posebno oduševilo. Pored potpisa napisao je i posvetu braći Miodragović, no jedan detalj posebno se našao u centru pažnje kada su oni komentarisali narod Srbije i RS-a.

"Živjela Srbija", napisao je Đoković, dok mu je jedan od navijača dobacio: "Dodaj i Srpska brate".

"To je isti narod", kratko je prokomentarisao srbijanski teniser koji je pozdravio još jednom svoje navijače i vratio se u svlačionicu.

[tiktok]https://www.tiktok.com/@opdodajnedriblaj/video/7269690924307909894[/tiktok]

Oni su mu objasnili da su na kamper stavili Noletove fotografije kada je izbačen sa US Opena prije tri godine nakon što je linijskog sudiju pogodio lopticom i od tada više nije nastupao na tom turniru.

No, Novak se sada vraća u New York i očito je spreman i silno motivisan da na US Openu pokaže koliko zna i umije i da se "osveti" za svu nepravdu za koju smatra da je doživio u prethodne tri godine kada su nastupi u Americi u pitanju.

Top Komentari

user1676286668
Banja luka je u Bosni ne u Srbiji to su samo njihove zelje
9 1
Mostarac94
Pa isti je narod, genocidni
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi