Paklen žrijeb za HŠK Zrinjski!

Poznati protivnici bh. prvaka

Paklen žrijeb za HŠK Zrinjski!

Midhat Šljivak

Prvak Bosne i Hercegovine HŠK Zrinjski saznao je imena rivala u grupnoj fazi Konferencijske lige. Plemići su smješteni u grupi E s ekipama AZ Alkmaara, Aston Ville i Legije iz Varšave.

HŠK Zrinjski prvi je tim iz Bosne i Hercegovine koji igra grupnu fazu jednog evropskog takmičenja. Plemići su ostvarili plasman u Konferencijsku ligu, gdje su danas dobili rivale.

Šampion Bosne i Hercegovine smješten je u grupi zajedno s ekipama AZ Alkmaara, Aston Ville i Legije iz Varšave. Plemići su dobili zaista tešku grupu i definitivno nisu imali sreće u žrijebu.

Utakmice 1. kola Konferencijske lige igraju se 21. septembra i trajat će do 14. decembra, a sutra bi trebao biti poznat konačan raspored utakmica.

Finale Konferencijske lige na rasporedu je 29. maja u Atini, a grupe za ovu sezonu izgledaju ovako:

Oglasi

A: Lille, Slovan Bratislava, Olimpija, Klaksvik.

B: Gent, Maccabi Tel Aviv, Zorya, Breidablik.

C: Dinamo Zagreb, Viktoria Plzen, Astana, Balkani.

D: Club Brugge, Bodo Glimt, Bešiktaš, Lugano.

E: AZ Alkmaar, Aston Villa, Legia Varšava, HŠK Zrinjski.

F: Ferencvaroš, Fiorentina, Genk, Čukarički

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

G: Eintracht, PAOK, Helsinki, Aberdeen.

H: Fenerbahče, Ludogorets, Spartak Trnava, Nordsjaelland.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lakaka9
Znalo se da će svakako imati 0 bodova. Najgora ekipa u istoriji koja će igrati grupe.
0 3
lalinjo
Ovo je prilika da netko polomi zube protiv nas,a momcima nagrada da igraju neopterećeno i bez stresa,jer će sigurno protivnici igrati na "lako ćemo",samo naprijed Zrinja i bez straha....IGRAJ DO KRAJAAAA
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi