Anel Ahmedhodžić suspendovan!

Saopštenje Nogometnog saveza BiH

Anel Ahmedhodžić suspendovan! · Udarna vijest

Endin Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine igra protiv Lihtenštajna i Islanda mečeve Evropskog prvenstva, a naš tim se priprema trenutno na Ilidži. Nogometni savez naše zemlje oglasio se danas na zvaničnoj stranici, a glavna tema je Anel Ahmedhodžić koji nije doputovao na okupljanje našeg nacionalnog tima.

Meho Kodro je u ponedjeljak potvrdio da je Adrian Leon Barišić stigao povrijeđen i da neće biti u konkurenciji za naredne utakmice, dok problema s povredom ima i Ahmedhodžić.

Ahmedhodžić je trebao jučer da stigne na Ilidžu i priključi se reprezentaciji, te obavi dodatne preglede kako bi se znalo da li će moći igrati.

No, Ahmedhodžić se na okupljanju nije pojavio, SportSport.ba je pisao o tome da se nije htio odazvati, a Savez se danas oglasio zvaničnim saopštenjem kako bi objasnili šta se zapravo dešava.

"Nakon što su poslani pozivi igračima povodom narednih kvalifikacionih utakmica UEFA za Evropsko prvenstvo 2024. protiv Lihtenštajna i Islanda, pojavili su se prvi problemi sa povredama nekoliko igrača sa zvaničnog spiska „A“ reprezentacije. Anel Ahmedhodžić se nije pojavio na okupljanju u zakazano vrijeme, iako je od strane njegovog kluba Sheffield Uniteda dostavljen medicinski izvještaj koji potvrđuje da njegova povreda nije ozbiljnije prirode.

Članovi stručnog štaba i medicinskog tima su bezuspješno pokušali stupiti u kontakt sa Ahmedhodžićem. Niti jedan igrač nije izuzet od odgovornosti dolaska na pripreme reprezentacije, osim kada se radi o objektivnim okolnostima i sportskoj povredi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kako se ovdje ne radi o sportskoj povredi koja sprječava njegov dolazak i boravak na pripremama u Sarajevu, Anel Ahmedhodžić je suspendovan do daljnjeg i protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak u skladu sa važećim propisima NS/FS BiH i Pravilnika o reprezentacijama NS/FS BiH", objavljeno je na sajtu NFSBiH.

Izostanak Ahmedhodžića mogao bi biti pravi problem za Kodru i njegov stručni štab, budući da mečeve propušta i novi stoper Basela Adrian Leon Barišić, koji je također povrijeđen. U međuvremenu je mladi defanzivac Juventusa Tarik Muharemović iz U21 prebačen u seniorski tim.

Top Komentari

Mowzilla
Podrska Anelu, SAVEZ NAPOLjE !!!
6 2
user1677191664
Ma momak osjeti mindze bolan hahaa zena sad kroji sudbinu,,ona izgelda zeli negdje na odmor ,,Malediven, St.tropez i bakraci,,kakva repka vise
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi