Svetislav Pešić otkrio nestvarne detalje pred utakmicu finala: "Ovo u životu nisam vidio"

Selektor Srbije imao ozbiljne nevolje

Svetislav Pešić otkrio nestvarne detalje pred utakmicu finala: "Ovo u životu nisam vidio"

M. Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić otkrio je nakon finala Mundobasketa kako je njegov tim imao ozbiljne probleme s pripremom utakmice jer je dosta igrača imalo nevolje sa zadravljem.

Srbija nije uspjela osvojiti naslov prvaka svijeta. Njemačka je u finalu bila bolja (83:77) i na kraju je uzela naslov.

Orlovi su pred ovaj meč imali dosta problema. Avramović, Milutinov, Bogdanović su imali ozbiljne probleme, a na početku utakmice se povrijedio Dobrić.

"Čestitke Njemačkoj. Igrali su 40 minuta na visoko nivou, veoma fizički. Uspjeli su da pobjede sve utakmice", počeo je izlaganje Pešić i nastavlja:

"Mi smo imali nestvarne probleme. Aleksa je imao problema s mišićima poslije Kanade, bilo je teško pripremiti Milutinova. Na početku smo izgubili važnog igrača (Dobrić"; govori Pešić i nastavlja:
"
"Bogdanoviću je bilo loše pred meč i nije znao hoće li moći da igra. Ja toliko problema nisam vidio u životu. To moram reći jer je to istina."

Oglasi

"Svaka čast Nijemcima. Igrali su sjajno, sretan sam i zbog njih jer su zaslužili titulu. Ponosan sam i na svoje igrače. Ko ne može biti ponosan na ovaj tim? Ovo je finale i morate biti u boljem stanju".

Na konstataciju da su sudije imale skromno suđenje 'Kari' je rekao:

"Neću da krivim sudije. I njima je ovo bilo ostvarenje sna. Ovo je košarka, neko mora kući sa srebrom, neko sa zlatom. Za mene srebro sija i mislim da je takav osjećaj kod svih", rekao je selektor Srbije.

Aleksa Avramović je odigrao još jedan čudesan meč. Njegova glava je već uzdignuta.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Napravili smo veliki uspjeh. Naše glave su već gore i sljedeći cilj su Olimpijske igre", ističe Avramović i dodaje:

"Njemačka je odlična. Fizika je danas presudila, imali smo i toliko problema. Nije bilo Simanića, Dobriću je oštećen zglob, Milutinov je imao problema, ali to je naša stvar. Znam da smo učinili zemlju sretnom i tužan sam što nismo pobijedili. Već sutra ću biti nasmijan", istakao je Avramović.

Top Komentari

Zax
Njemci zasluzeno svaka cast,Srbija odlicna malo je hvalilo.abilo je super prvenstvo zanimjivo,pozdrav za sve normalne ljude jer kosarka je nesto posebno
7 1
Chesa
Čestitke Njemačkoj … sve utakmice su dobili na SP.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije