Sukob u Unitedu dostigao tačku ključanja - Ten Hag izbacio zvijezdu iz ekipe i povratka mu nema
Foto - EPA

Potpuni haos

Sukob u Unitedu dostigao tačku ključanja - Ten Hag izbacio zvijezdu iz ekipe i povratka mu nema

Midhat Šljivak

Manchester United objavio je danas kako je krilni napadač Jadon Sancho (23) odstranjen iz prvog tima i na njega menadžer Erik ten Hag neće računati u narednom periodu.

Jadon Sancho novi je problem za Manchester United. Nakon slučaja s Antonyjem koji je optužen za fizički napad na ljubavnicu, sada je u centru pažnje i Sancho.

Njega je menadžer Erik ten Hag otpisao iz ekipe nakon što je ovaj dobio da uputi izvinjenje zbog neodgovornog ponašanja na treninzima.

"Jadon Sancho će samostalno trenirati izvan prvog tima zbog disciplinskih razloga", kratko je saopštio klub s Old Trafforda.

Skupocjeno pojačanje Crvenih đavola navodno je odbijao sve zapovjedi Erika ten Haga na trenizima, te se ponašao bahato i bezobrazno. Zbog toga je nizozemski stručnjak odlučio da ga skloni iz ekipe.

Oglasi

Povratka mu neće biti sve dok se ne izvini. To je zahtjev menadžera kako bi se Sancho vratio u prvu ekipu, no krilni napadač očigledno nema namjeru da to učini.

Sancho važi za poprilično kontroverznu osobu. Priče kruže kako nikako nije timski igrač i da ne želi nikakav autoriter nad sobom.

Tako kod Ten Haga ne može. Odlučio je da suspenduje čovjeka koji je plaćen 85 miliona eura i on se neće vratiti u tim sve dok se ne izvini menadžeru.

Ove sezone ovaj fudbaler je nastupio u samo tri utakmice. Ukupno je na terenu od dolaska iz Borussije Dortmund 2021. godine zaigrao 82 puta za United i ima učinak od 12 golova i šest asistencija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nije to učinak kojim na Teatru snova mogu biti zadovoljni, a nakon svega bi Sancho mogao i napustiti klub.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...stizu ih aferimi za sve lopovluke iz 90-ih...raspadaju se...inace,bilo mi je zao sto Liverpool nije doveo ovog Sancha iz Borussije,ali ocito da je odlicno sto su ga propustili,lik je teski promasaj,ni sjena od onog igraca iz Borussije...
2 0
Mel_Glupson
Magarci iz manchestera.. nema vise fergusona sa čašafom da briše nos i daje zlatne rolexe sudijama ..nema vise majk rajlija da ih cupa smradovi iz manchestera..al sanchu nisu puno platili hahaha 100 miliona i 300 iljada sedmicna plata .haha golemo..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi