City se nije pojavio na Emiratesu: Arsenal golom u 87. minuti srušio Pepovu mašineriju
Foto - EPA

Trijumf Topnika

City se nije pojavio na Emiratesu: Arsenal golom u 87. minuti srušio Pepovu mašineriju

M. Šljivak

Arsenal je u derbi susretu 8. kola engleske Premier lige savladao Manchester City rezultatom 1:0. Razočarali su navijače ovi timovi u većem dijelu utakmice, ali na kraju je domaći tim ipak zasluženo stigao do trijumfa.

Utakmica Arsenala i Manchester Cityja iz 8. kola Premier lige neće se dugo pamtiti. Meč je na kraju donio samo jedan pogodak i trijumf Topnika.

Domaći tim je bio nešto konkretniji u prvom poluvremenu, ali je City promašio bolje šanse. U šestoj minuti viđene su čak dvije u nekoliko sekundi, pokušali su Gvardiol i Nathan Ake, Arsenal se nekako odbranio.

Potom je uslijedio period nešto grublje igre i tri kartona. Mateo Kovačić je bio na rubu crvenog i u Arsenalu su bili bijesni što Hrvata Micahel Oliver nije isključio.

Na odmor se otišlo bez golova, a u nastavku ponovo Arsenal ima više pokušaja prema protivničkom golu. Ipak, siromašno je to sve bilo s obje strane.

Ni Pep Guardiola, a ni Mikel Arteta kao da nisu željeli ići na pobjedu. Igralo se dosta taktički, mirno i bez apsolutno ikakvog žara za pobjedom.

Oglasi

Istina pokušali su nešto promijeniti na terenu određenim izmjenama. Ništa se međutim značajno nije dogodilo do samog kraja kada je u 87. minuti Emirates eksplodirao.

Gabriel Martinelli je šutirao s distance, lopta na putu prema golu pogađa Nathana Akea i vara Edersona za vodstvo Topnika od 1:0.

Nije u ostatku utakmice City mogao ništa napraviti. Nisu mogli doći do lopte i na kraju je Arsenal stigao do trijumfa.

Arsenal se s ova tri boda izjednačio s gradskim rivalom Tottenhamom na vrhu Premiershipa. Oba tima su skupila po 20 bodova. Manchester City je treći s 18.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 8. kolo:

Arsenal - Manchester City 1:0

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...bravo Arsenal...pokradose ljude u prvom poluvremenu,Kovacic 2 crvena trebao dobiti,a dobio 1 zuti...ovo je bruka od sudjenja sta se radi...samo sam cekao kad ce neko da zalegne da svira penal za City,sreca nisu mogli do kaznenog prostora...zasluzena pobjeda,pravda je dosla na kraju...
4 2
DOKTOR_GAZ_
Veliki korak NULLERSA(O evropskih trofeja) ka TOP5..nekada se desi da mali klubovi iznenade VELIKANA..upravo se to i dogodilo, VELIKANA CITY-a iznnadio je klub koji JE BOGAT, ali NIJE VELIKAN..
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi