UEFA stopirala mečeve Izraela, mogućeg rivala BiH u baražu: Šta bi to moglo značiti za Zmajeve?
FOTO: EPA

Zbog ratnog stanja

UEFA stopirala mečeve Izraela, mogućeg rivala BiH u baražu: Šta bi to moglo značiti za Zmajeve?

Haris Zilić

Ratno stanje u Izraelu alarmiralo je i sve sportske rognaizacije pa su tako regaovali Euroliga i UEFA i odgodili mečeve izraleskih klubova i reprezentacija. Tako košarkaši Maccabija i Hapoela neće igrati naredne mečeve u evrospkim takmičenjima, a UEFA je odgodila utakmice fudbalske reprezentacije Izraela u kvalifikacijama za EURO 2024. godine.

Odgođen je meč kvalifikacija Izrael - Švicarska, a pod upitnikom je susret Kosovo - Izrael.

Pored pomenutih utakmica, odgođeni su i susreti kvalifikacija za U21 Euro između Izraela i Estonije (12. 10.) i Izraela i Njemačke (17. 10.), te kvalifikacioni turnir za U17 Euro na kojem su trebali nastupiti Izrael, Belgija, Gibraltar i Vels (od 11. do 17. 10.).

Također, fudbaleri Maccabija prebačni su na Kipar gdje bi trebali igrati naredne evropske utakmice u Konferencijskoj ligi, ali tu se čeka zvanična objava.

UEFA će navjerovatnije Izraelu narediti da domaće utakmice igra na neutralnom terenu dok traje ratno stanje, nešto slično kao što je situacija sa Ukrajinom.

Oglasi

Ova odluka UEFA- mogla bi dosta da utiče na Bosnu i Hercegovinu.

Naime, Izrael je jedan od mogućih protivnika fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u baražu za EURO.

Prema trenutnoj situaciji polufinale baraža bi igrali Bosna i Hercegovina - Island, odnosno Norveška - Izrael.

Zavisno od ostalih rezultata i kvalifikacijama postoji mogućnost da Izrael bude protivnik bh. reprezentacije već u polufinalu baraža.

Kako stvari sada stoje Izrael će utakmice baraža igrati kao domaćin na neutralnom terenu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Da li će izabrati Kipar kao fudbaleri Maccabija ostaje nam da vidimo.

Iz UEFA-e su naglasili da će pratiti razvoj situacije u Izraelu i shodno dešavanjima donositi postepene odluke.

Top Komentari

To znaci da Izrael nije u Evropi i da nemaju nikakve veze sa Evropom, Izrael bi se trebao takmiciti sa Azijskim nacionalnim selekcijama.
5 0
Drakula
To znaci da smo i dalje u ranku san marina i andore
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije