Nekadašnji ljubimac Hordi zla preuzeo Rudar Prijedor

Vule Trivunović na klupi bh. drugoligaša

Nekadašnji ljubimac Hordi zla preuzeo Rudar Prijedor · Zvanično

E. Ganibegović

FK Rudar Prijedor ima novog trenera. U pitanju je nekadašnji ljubimac navijača FK Sarajevo, 40-godišnji Vule Trivunović.

"Vule Trivunović, 40-godišnji fudbalski stručnjak rodom iz Glamoča, novi je šef stručnog štaba FK Rudar-Prijedor.

Vule iza sebe ima impozantnu igračku karijeru, bio je kapiten FK Borac, FK Sarajevo, FK Himki (Rusija), a nastupao je i za mnoge druge klubove, gdje je imao priliku da stiče znanje od trenera poput Slavoljuba Muslina, Miodraga "Grofa" Božovića, Husrefa Musemića i mnogih drugih.

Kao trener posjeduje Uefa-PRO licencu i radio je, između ostalih, u FK Borac (BL), FK Kozara, NK Gošk i Ethnikos (Kipar).

Za članove stručnog štaba izabrao je domaći kadar, trenere Marjanović Srđana i Kecman Gorana, a u radu će im pomagati i video-analitičar Berberović Muhamed", objavio je bh. drugoligaš. 

Vule Trivunović novi šef struke Rudar-Prijedora! Vule Trivunović, 40-godišnji fudbalski stručnjak rodom iz Glamoča,...

Posted by FK Rudar-Prijedor on Monday, October 9, 2023
Oglasi

Posljednji angažman Trivunović je imao na Kipru gdje je na osam mečeva vodio Ethnikos, a prije toga je na isto toliko utakmica vodio GOŠK.

Najduže je bio na klupi Kozare (33 utakmice), na 19 je vodio Borac uz osam gdje je radio kao pomoćnik Vladi Jagodiću. Još je radio kao trener u BSK Banja Luka i Mrkonjiću.

Cilj Rudara s Trivunovićem na klupi je izboriti povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Za sada Prijedorčanima dobro ide. Nakon 10 kola prvi su u Prvoj ligi manjeg bh. entiteta s 23 boda. Bod manje ima Radnik, a po tri Laktaši i BSK.

Vule Trivunović će debi na klupi Rudara imati za vikend kada u 11. kolu njegov tim dočekuje Laktaše.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dinamozg
Neka je sa srećom.
0 0
Chev_Chelios
Sretno Vule!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi