Filip Hrgović spreman za veliki potpis i za put do vrha teške kategorije
Foto - EPA

Postao je slobodan agent

Filip Hrgović spreman za veliki potpis i za put do vrha teške kategorije

Midhat Šljivak

Hrvatski bokser Filip Hrgović (31) od jučer je zvanično bez promotora nakon što mu je istekao ugovor s promocijom Sauerland. On je već krenuo u potragu za novim promotorom i očekuje se da će sjajni teškaš imati veliki potpis s obzirom na to da je u samom svjetskom vrhu teške kategorije.

Filip Hrgović završio je svoje obaveze prema promotoru Nisseu Sauerlandu. Hrvatskom bokseru je s ovim promotorom istekao ugovor i od jučer je 31-godišnji bokser slobodan agent.

Nema dileme da će velika promotorska imena rado razgovarati s hrvatskim teškašem. Ipak se radi o momku koji je u samom svjetskom vrhu i kojeg uskoro čeka borba za prvaka svijeta.

Za njegovu karijeru se brine i menadžer Keith Connolly. On će uz Hrgovića biti zadužen za pregovore s promotorskim kućama, a dobra stvar je da Connolly ima odličnu saradnju sa svima i sve opcije za El Animala su na stolu.

Odluka o novom promotoru bit će donesena uskoro. Hrgović je čovjek kojeg sasvim sigurno mnogi žele u timu jer se radi o momku koji je sami vrh teške kategorije.

Oglasi

Podsjetimo, on je obavezni IBF izazivač Oleksandera Usyka. Naredni je u redu za borbu i s njim će se pobjednik meča između Usyka i Tysona Furyja morati boriti, ako žele zadržati pojas u svom vlasništvu.

Dok ne dođe do borbe vrlo je moguće da će hrvatski bokser odraditi meč za privremeni pojas. Protivnik bi trebao biti švedski teškaš Otto Wallin, a borba početkom naredne godine.

Postojala je mogućnost da se Filip bori i protiv Anthonyja Joshue. Međutim, promotor Eddie Hearn radije bi odradio borbu s Francisom Ngannouom koja bi donijela mnogo više novca, pa je ta borba mnogo izvjesnija.

Ono što je sasvim jasno je to da će Hrgović dobiti svoj napad na titulu bez obzira ko bio na drugoj strani, a to bi se trebalo desiti tokom naredne godine.

El Animal je u profesionalnoj karijeri odradio 16 borbi i na omjeru je 16-0 uz 13 pobjeda nokautom.

Top Komentari

opasni_medo
Nakon blamaže Fury-ja protiv Ngannoua, možemo slobodno reći da je divizija za qurac. Onda Hrgović može biti u vrhu takve divizije. Lennoxe, vrati se, još uvijek možeš namlatiti ove likove.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi