Sudije Ukrajini ukrale Euro? Fudbalski svijet je bijesan, posebno teško je pogođena BiH

Azzurri dobili "pomoć"

Sudije Ukrajini ukrale Euro? Fudbalski svijet je bijesan, posebno teško je pogođena BiH

E. Škorić

U Leverkusenu na BayAreni Italija je remizirala kao gost s Ukrajinom (0:0) i tako se kao druga uz Englesku iz grupe plasirala na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Ukrajincima je trebala pobjeda u Leverkusenu na "domaćem" terenu kako bi završila ispred Italije i otišla na Euro, no Azzurri su u svom stilu odigrali "na nulu", sačuvali vrijedan bod i proslavili još jedan uspjeh, sada pod vodstvom novog selektora Luciana Spallettija.

Ukrajina je bila u podređenom položaju tokom prvih 45 minuta, no otvorila se u nastavku, Donnarumma je u par navrata spašavao Italijane, a onda u nadoknadi vremena jedna jako diskutabilna odluka.

Mudryk je prvi došao do lopte, jedan italijanski defanzivac je kasnio i očito ga kopačkom zakačio po nozi, ali sudija Manzano nije dosudio penal. Da stvar bude gora, čak nije dobio ni poziv iz VAR sobe da pogleda tu situaciju.

Čini se da je kontakt postojao i da je Ukrajina oštećena

Ukrajinci su se uzalud žalili, odluka se nije promijenila, a Italija je možda u tom trenutku dobila dobar poguranac i kartu za Evropsko prvenstvo.

Mnogi su bijesni zbog odluke, u BiH naročito zbog toga što nam vrlo moguće slijedi meč sa Ukrajinom

Ova odluka izazvat će dosta reakcija u svijetu fudbala, a zbog nje bismo i mi sami u BiH mogli da žalimo. Zašto? Pa vrlo jasno, Ukrajina je sada izgledan rival Ljiljanima u baražu u novembru, dok bi pobjedom Ukrajina otišla direktno na Euro, a nama olakšala posao i za rivala poslala Finsku.

Ovako, još nije sigurno, ali Ukrajina je vrlo moguć rival bh. reprezentaciji u martu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Fudbalski svijet je uglavnom u šoku, svjestan da je ovo trebao da bude penal, a brojni svjetski mediji već uveliko pišu o "velikim kontroverzama uz pomoć kojih je Italija otišla na Euro".

Sporni trenutak i nedosuđeni penal možete da pogledate OVDJE.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Yebli vas ljiljani da Bog da svaki put zijanili dok su ljiljani
3 6
Mel_Glupson
Kakav penal smdrljivci jedni ..**** vam ukrajina nacistička gospođe kod kuce .. čisto stimuliranje
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti