Izabrani stadioni za polufinale i evenutalno finale baraža!

Na putu za Euro 2024

Izabrani stadioni za polufinale i evenutalno finale baraža! · Saznajemo

Edmir Škorić

Postignut je dogovor oko mjesta odigravanja utakmica baraža u Ligi nacija u martu.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine postigao je dogovor, pa će tako meč polufinala 21. marta protiv Ukrajine biti odigran u Zenici na stadionu Bilino polje, dok je potencijalno finale protiv Izraela ili Islanda zakazano na Grbavici u Sarajevu, četiri dana kasnije.

Iako Grbavica ima određenih nedostataka, neslužbeno saznajemo da su iz našeg Saveza uspjeli izlobirati da se igra na stadionu Željezničara, gdje  također može da se napravi spektakularna atmosfera i gdje je teren jako dobar.

Što se tiče termina, poznato je da će se s Ukrajinom igrati od 20:45 sati, kao i obično, dok će se naknadno odrediti termin utakmice finala, ukoliko naravno uspijemo da se plasiramo tamo.

Nakon neuspješnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, gdje smo završili kao pretposljednji na tabeli iza Portugala, Slovačke, Luksemburga i Islanda, u martu imamo još jednu priliku da se plasiramo prvi put na Evropsko prvenstvo.

Oglasi

To će biti jako težak zadatak. Već prva prepreka je ukrajinska reprezentacija sastavljena od brojnih zvijezda evropskog fudbala, a svoj kvalitet pokazali su i prije nekoliko dana kada su u Leverkusenu odigrali 0:0 s Italijom uz to što im nije dosuđen penal u nadoknadi za direktan plasman na EP.

Ono što je prednost našeg tima je upravo to što igramo kod kuće, pred vlastitim navijačima, no to možda ne bude dovoljno. Vidjet ćemo kako će Savo Milošević sa stručnim štabom spremiti ekipu, no ima dovoljno vremena do utakmica baraža. Sama riječ "baraž" izaziva gnjev kod bh. navijača, ali je možda vrijeme da se to i promijeni?!

Savo Milošević: Ima pozitivnih i negativnih stvari

Ukrajinci će svakako biti jako težak rival, a Savo Milošević je nakon što nas je žrijeb spojio u polufinalu baraža kazao:

"Ima pozitivnih i negativnih stvari. Negativno je to što smo izvukli jednu od najjačih ekipa. Težak će to biti meč. Mogla je da se kvalifikuje i kroz grupu, vrlo lako. Dobro je što igramo kući. Prednost je to u ovakvim utakmicama.

Oglasi

Imamo dvije utakmice kući ako želimo na Evropsko prvenstvo. Neće biti lako. Ovakav tip baraža je komplikovan, na jednu utakmicu. Tu nema favorita. Drago mi je što igramo kući", rekao je Milošević.

Do sada smo odigrali dvije utakmice protiv Ukrajine

Protiv Ukrajine je naša reprezentacija igrala samo dva puta i to prije dvije godine u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Niti u jednoj od te dvije utakmice nismo ostvarili pobjedu, te imamo omjer od jednog remija i jednog poraza.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Prva utakmica tada se igrala u Ukrajini i završena je bez pobjednika, a rezultat je bio 1:1.

Ipak, u revanšu je Ukrajina odigrala sjajnu utakmicu, te su ostvarili pobjedu od 2:0 na našem terenu.

Top Komentari

Ajax11
Nije problem Grbavica, neče se tamo ništa igrati- znaju to oni . Ispadamo več u Zenici , zato su je izabrali
3 0
Convict
Tjeraj gamad iz Zenice fol igraci na baklavu i gemist rade dobro je Prosinecki reko baklava igraci.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi