Manchester United preživio paljbu na Anfieldu, a najviše se raduju navijači Arsenala
FOTO: EPA

Derbi Premiershipa

Manchester United preživio paljbu na Anfieldu, a najviše se raduju navijači Arsenala

Haris Zilić

Veliki derbi engleskog fudbala u 17. kolu Premiershipa odigrali su Liverpool i Manchester United, na kraju je suret okončan rezultatom 0:0, iako su domaćini bili puno konkretniji na kraju bod koji više odgovara gostima s Old Trafforda i s kojim mogu biti itekako sretni gledajući razvoj situacije na večerašnjoj utakmici.

Liverpool je bio mnogo bolji na otvaranju susreta. Idzvajaju se priike Szoboszlaija, Arnolda i Salaha, ali izostala je završnica.

United nije puno toga pokazao u prvom poluvremenu, većinom su gledali da brane svoj gol, a Redsi novu veliku šansu propuštaju preko Van Dijka u 29. minuti.

U 34. minuti akcija gostiju preko Garnacha, ali bez opasnosti po gol Liverpoola, da bi dvije minute kasnije za domaće pokušao Gravenberch, ostalo je 0:0 što je je bio i rezultat prvog poluvremena.

Nastavak duela donosi priliku na Nuneza, međutim ofisajd je dosudio pomoćni sudija, to je bilo u 58. minuti, da bi minut kasnije Szoboszlai propustio dobru priliku, tražio je i penal nakon jednog duela, ali sudija se nije oglasio.

Oglasi

U 66. minuti svi na Anfieldu su vidjeli loptu u golu Onane. Salah je lijepo uposlio Arnolda koji je bio u odličnoj poziciji, međutim njegov udarac nije bio dovoljno jak da ugrozi Onanu.

United se napokon probudio u 68. minuti, Najbolja šansa za goste na utakmici. Hojlund se dobro snašao, šutirao, Alissona fenomenalnom intervencijom spašava izabranike Jurgena Kloppa.

Liverpool je igrao sve ofanzivnije kako se meč bližio kraju. Nova prilika u 76. minuti, Luis Diaz je nakon jedne odbijene lopte natrčao i šutirao, ali Onana sjajnom odbrnaom spašava Crvene đavole.

U 84. minuti i Gakpo je pokušao ugroziti gol Uniteda, Klopp je bacio sve karte u napad, no odbrana gostiju na čelu s Onanom bila je visini zadatka. U 85. minuti Redsi su tražili penal nakon što je lopta u ruku pogodila Shawa, ali igra je nastavljena.

Do kraja utakmice još nekoliko prilika pred golom Uniteda, ali ostalo je 0:0. Recimo da je Liverpool susret završio sa čak 35 udaraca (11 u okvir) prema golu Uniteda, dok su gosti imali samo šest pokušaja, od čega je jedan bio u okvir gola.

Ovaj remi najviše odgovara Arsenalu koji je sada lider Premiershipa sa 39 bodova, bodom više od Liverpoola i Aston Ville, dok je United na sedmoj poziciji sa 28 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 17. kolo:

Manchester United - Liverpool 0:0

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Extra NASLOV. Navijaci AR567ALA se uvijek raduju..ne postoje navijaci koji se VISE RADUJU, a da im TIM pri tome NE OSVAJA TROFEJE...dobra tekma, zato volimo fudbal..pozdrav NAVIJACIMA VELIKANA(Liverpool i UNITED)..Pozdrav i za ove iz NASLOVA sto se RADUJU, iako im klub NIJE VELIKAN..
0 2
ubnt
Sramotan fudbal Uniteda. Najgori tim zadnjih 30 godina. Mada ni Liverpool nije nesto extra. Ove godine Englezi losi. City bez De Brunea i Gundogana nije vise toliko mocan. Ovi ostali u 10 grama gore dole.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi