Turci saznali šta je Edin Džeko rekao čelnicima Fenerbahčea: "Premije? Moj dio možete..."

U petak novi okršaj s Galatom

Turci saznali šta je Edin Džeko rekao čelnicima Fenerbahčea: "Premije? Moj dio možete..."

Endin Čaušević

Fenerbahče i Galatasaray već u petak igraju novi veliki derbi jer se sastaju u finalu turskog Superkupa, a meč će biti odigran u Saudijskoj Arabiji. U centru pažnje turske javnosti našao se Edin Džeko jer se pročulo šta je bh. napadač uradio pred dvomeč protiv najvećeg Fenerovog rivala.

Dva najveća turska kluba prvi ovosezonski derbi igrala su u nedjelju na stadionu Sukru Saracoglu, ali nažalost ova utakmica nije opravdala očekivanja jer je na kraju završila bez golova.

Gledali smo velike varnice i svađe na terenu, ali izostale su prilike i golovi što je na kraju sve razočaralo. No, Fener i Galata imaju već u petak priliku za popravni, a ulog je još veći jer se bore i za prvi trofej u sezoni.

Utakmica Fenerbahče - Galatasaray igrat će se u Riyadhu u Saudijskoj Arabiji s početkom u 18:45 sati, te se mnogi nadaju da će ovaj put biti dosta više fudbala, lijepih poteza i naravno golova.

Jasno je da će i tenzije biti veće zbog svega što se dešavalo prije nekoliko dana, a to se posebno odnosi na Edina Džeku i Maura Icardija koji su imali verbalni okršaj, te se sve nastavilo i na društvenim mrežama.

Oglasi

Upravo je iskusni reprezentativac Bosne i Hercegovine danas u centru pažnje javnosti u Turskoj jer su oduševljeni s onim što je 38-godišnji napadač napravio.

Mediji u Turskoj objavili su da su čelnici Fenerbahčea pred dvomeč s Galatom ponudili igračima velike premije u slučaju pobjede i osvajanja trofeja. Oni će biti nagrađeni ako osvoje Superkup što im je saopšteno prošle sedmice.

Međutim, Džeko je kao kapiten odlučio da reaguje i poručio da njemu nikakva premija nije potrebna i da se on već sada odriče tog novca i poručio je čelnicima Fenerbahčea kome ga trebaju dati.

"Prije derbija rekao je 'Klub nas već plaća da dobijamo utakmice. Ne treba nam bonus da pobijedimo Galatasaray. Moj dio podijelite zaposlenim u klubu, neka oni sretno s porodicama uđu u novu godinu'", navodno je Džeko rekao čelnicima Fenerbahčea kako je objavio turski novinar Yuksel Aytug.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Džeko je svojim igrama u dresu Fenera već "kupio navijače", ali kada su saznali da se odrekao premije i poručio da se taj novac podijeli ostalim zaposlenicima u klubu ih je itekako oduševilo.

Međutim, ta premija nije zagarantovana još uvijek jer u prvoj utakmici je bilo 0:0, a da bi do iste došlo Fenerbahče mora u petak da pobijedi Galatasaray i osvoji Superkup.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
liga bez briga i hamburgerdjija djeko ostarila bezkoristna taljiga
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi