Turski mediji: Odgođena utakmica Fenerbahče - Galatasaray nakon skandala u Riyadhu!

Turski mediji: Odgođena utakmica Fenerbahče - Galatasaray nakon skandala u Riyadhu! · Udarna vijest

Endin Čaušević

Pojedini turski mediji i novinari koji se nalaze u Saudijskoj Arabiji na stadionu u Riyadhu saopštili su da je utakmica Superkupa između Fenerbahčea i Galatasarayja odgođena.

Utakmica Fenera i Galate trebala se igrati na stadionu Al Nassra s počekom u 18:45 sati, ali to se neće desiti.

Turski novinari koji se nalaze na stadionu objavili su da je meč i otkazan i da će biti odigran u drugom terminu i na drugom mjestu, a sada se čeka samo zvanična potvrda oba kluba, a isti će se oglasiti zajedničkim saopštenjem.

Oglasi

Razlog toga jeste što organizatori meča u Saudijskoj Arabiji nisu dozvolili igračima Fenera i Galate da na teren uđu u majicama s likom Kemala Ataturka u čast 100. godišnjice od osnivanja Turske.

Čelnici ljutih rivala nisu pristajali na kompromise, a igrači su ostali u hotelu i uopšte nisu dolazili na stadion.

Nakon pregovora koji su trajali odlučeno je da se meč otkaže jer organizatori nisu promijenili odluku, a to se čelnicima Fenerbahčea i Galatasarayja nije svidjelo.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Također, pojavio se i video na kojem se vidi da se ekipa Galate već pakuje i sprema za povratak u Istanbul.

Top Komentari

Almir5556
Stavili drzavu ispred arapskih para, svaka cast Turci!!!
6 3
abe_17
Sramota!!
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi