Mourinho je uživo opleo po bivšem igraču: "Je li on tu? I dalje jede iz istog tanjira..."
Jose Mourinho ponovo je, u svom stilu, napravio šou, a čini se ovaj put s potpunim pravom.

Mourinho je uživo opleo po bivšem igraču: "Je li on tu? I dalje jede iz istog tanjira..."

E. Škorić

AS Roma Josea Mourinha provukla se u četvrtfinale Kupa Italije. Cremonese je vodio u Rimu sa 1:0, ali u nastavku Roma pravi preokret i osigurava veliki okrašj sa gradskim rivalom u borbi za polufinale najmasovnijeg takmičenja u zemlji.

Cremonese je prošle godine šokirao Romu na Olimpicu u Kupu i izbacio je iz takmičenja, ali Mourinhova Roma nije dozvolila da se to opet ponovi, iako je zaista bila u teškoj situaciji nakon 45 minuta.

Cremonese je poveo golom Tsadjouta u 37. minuti, ali su Lukaku i Dybala u drugom dijelu režirali preokret. Belgijanac je zabio u 77. minuti kada je izašao sam pred gol gostiju i nakon sjajnog pasa od strane Azmouna, a Argentinac u 85. minuti sa bijele tačke.

Interesantno da je Roma igrala bez klasičnog stopera, a Jose Mourinho tvrdi da to nijedna ekipa u Italiji nije uspjela napraviti, odnosno da nije uspjela dobiti utakmicu bez stopera.

Portugalca brinu problemi s kartonima i povredama, naročito se to odnosi na defanzivu, ali poručuje prije ligaškog okršaja s Atalantom: "Ako treba, Lukaku će igrati stopera".

Oglasi

Okršaj sa bivšim igračem Napolija i Juventusa tokom javljanja uživo

Do Mourinha su došle riječi Massima Maura, bivšeg igrača Udinesea, Juventusa i Napolija. Portugalac se toga sjetio dok je davao izjavu za Mediaset po završetku večerašnje utakmice.

"Je li Massimo Mauro ovdje?". Ovo je bilo prvo pitanje koje Jose Mourinho postavlja novinarki Mediaseta Francesci Benvenuti koja ga je intervjuisala nakon utakmice. Kažu mu ne, ali Mou ne odustaje:

"Treba nam poštovanje".

"On je bivši fudbaler, ne poštuje ljude koji jedu iz istog tanjira iz kojeg je i sam jeo i to je baš loša stvar. Ima ljudi različitih profila, neki razumiju i poštuju one koji su ikad sjeli na trenersku klupu ili kopačkom kročili na teren, drugi ne i samo gledaju na novac.

Čini mi se da on (Mauro op.a) idalje jede iz istog tanjira", poručio je Mourinho, aludiravši na to kako nekadašnji fudbaler danas zarađuje novac od fudbala tako što radi kao fudbalski analitičar.

Inače, bio je to odgovor slavnog trenera manje slavnom Mauru koji je kao bivši igrač Napolija komentarisao nedavni poraz od Rome na Olimpicu na način da je opleo po Portugalcu i njegovim igračima.

"Ponašanje igrača bilo je upitno, bila je to vrlo teška utakmica za sudiju i ja to ne podržavam. Vidio sam utakmicu punu prekršaja i tučnjave, nesportsku i mislim da je to bila precizna strategija Mourinhove ekipe. Ovo je još ozbiljnije jer se protivi duhu fudbala".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Opleo??? hahahaha vrh novinarskog profesionalizma
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi